LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUROSONG

VIDEO: Let 3 prošli su u finale Eurovizije, a njihov nastup je najgledaniji na YouTube-u

Oduševili Europu.

Oduševili Europu.

Hrvatski predstavnici na Euroviziji Let 3 s pjesmom Mama ŠČ! sinoć su nastupili u prvoj polufinalnoj večeri Eurovizije te se plasirali u finale.

Uz Let 3, dalje su prošli i predstavnici Moldavije, Švicarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske, Srbije i Norveške. Ovo je prvi put nakon šest godina da se predstavnik Hrvatske plasirao u finale. Posljednji put je to učinio Jaques Houdek s pjesmom My Friend.

Već i prije početka natjecanja, pjesma i sam nastup Leta 3 izazvalo je svakave reakcije, što pozitivne, što negativne. Nastup je bio energetičan i u pravom ludom stilu Leta 3, a reakcije s društvenih mreža sve govore. Od svih izvođača sinoć, Let 3 i Mama ŠČ! ima najviše YouTube pregleda - trenutno 854 tisuće, a ljudima se nastup uglavnom svidio te se čak i Twitter aviokompanije Ryanaira našalio s njima u duhovitom memu gdje su uz sliku Leta 3 u kostimima napisali "Ono kad naši piloti planiraju momačku listopadu".

Unatoč svoj ludosti, nakon proglašenja finalista, usljedila je konferencija za medije na kojoj je Prlja prenio snažnu poruku:

- Naša mala glupa, ali jako pametna pjesma na neki je način antiratna jer vjerujemo i sigurni smo da nema pobjednika u ratovima. Svi su žrtve. Tako da, molim vas, zaustavite je*ene ratove bilo gdje, bilo kad, poručio je uz aplauz.


Finale Eurovizije održat će se 13. svibnja 2023.
 
FOTO: PEXELS