LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Startup” srijeda

Upoznajte osnivače dviju svjetski poznatih aplikacija

Startup srijeda započinje u 17 sati u Remetinčkoj cesti 7, a predstavit će se tvrtke Microblink i Oradian.

Startup srijeda započinje u 17 sati u Remetinčkoj cesti 7, a predstavit će se tvrtke Microblink i Oradian.

Sljedeće se srijede, 3. 12., u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, održava još jedna od brojnih Startup srijeda. Na njoj će osnivači predstaviti svoja dva startupa, PhotoMath i Instafin, koji su postigli svjetsku slavu. 

PhotoMath već smo predstavili u prethodnim člancima, no naglasit ćemo ponovno da je bila više puta preuzimana aplikacija od Facebook Messengera.

Iako će do početka 2015. godina biti dostupna samo za iOS uređaje, brojka preuzimanja veća je od 8 milijuna. Aplikaciju je kreirala tvrtka Microblink, čiji je osnivač Damir Sabol, koji je ujedno i osnivač Iskona.

Na Startup srijedi posjetitelji će se moći družiti upravo s osnivačem tvrtke te otkriti koji su sljedeći koraci i planovi za budućnost tvrtke Microblink. 

PhotoMathIzvor: Facebook
 

Uz njega će se predstaviti Julian Oehrlin i tvrtka Oradian, koja ima sjedište u Londonu, Cape Townu i Zagrebu. Oni će govoriti o svojoj aplikaciji Instafin, koja je opisana kao rješenje za mikrofinancijske institucije (banke, zadruge i slično). Iako je jedan od suosnivača rodom iz Hrvatske, on nije ovdje odrastao, a ni ostale pripadnike Oradiana ništa drugo ne veže za Hrvatsku. No, tu su se smjestili te u intervjuu s Netokracijom pohvalili mrežnu infrastrukturu te pristup mobilnom internetu diljem Hrvatske.

S Instafinom, Oradian je pobijedio i na nedavno održanom natjecanju Pioneers Challenge, a Oehrlin će s posjetiteljima podijeliti kako je bilo pobijediti na svjetskim poznatom startup natjecanju.

 

Startup srijeda započinje u 17 sati u Remetinčkoj cesti 7, a ulaznice možete kupiti preko Entrija.

FOTO: FACEBOOK