LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Školski sustav pod povećalom

Ukidaju se zimski školski praznici? „Praznici u veljači nisu tu samo zbog skijanja već da djeca predahnu.”

Prijedlogom se skraćuju zimski praznici, ali dok traje javna rasprava, nije konačno odlučeno da će se ukinuti.

Prijedlogom se skraćuju zimski praznici, ali dok traje javna rasprava, nije konačno odlučeno da će se ukinuti.

Javna rasprava o izmjenama školskog kalendara ponovno je izazvala burne reakcije. Najnovija rasprava usmjerena je na mogućnost ukidanja zimskih praznika u veljači, koji su predviđeni od 24. do 28. veljače. Unatoč prijedlogu, mnogi nastavnici i stručnjaci protive se toj ideji, ističući da je već osiguran dovoljan broj nastavnih dana kako bi se nadoknadio tjedan dana kasnijeg početka nastave bez potrebe za ukidanjem praznika.

5 savjeta za organizaciju – povratak fakultetskim obvezama


Nedavna odluka o početku školske godine 9. rujna pokrenula je niz komentara i prijedloga za javnu raspravu. Mnogi nastavnici smatraju da bi ukidanje praznika u veljači negativno utjecalo na kvalitetu rada učenika. Učitelji strahuju da bi duga razdoblja bez odmora između zimskih i uskrsnih praznika mogla smanjiti kvalitetu rada u učionicama. Ističu da imamo dovoljno nastavnih dana da zadržimo te praznike u veljači.

ZET objavio jesenski vozni red – pojačano prometovanje linija


Također je naglašeno da će roditelji, koji su planirali odmore i skijanja, i dalje uzimati slobodne dane, što će rezultirati velikim brojem izostanaka učenika.

Dostupno je e-Savjetovanje o školskom kalendaru za narednu godinu, ostavite svoj komentar


Prijedlogom se skraćuju zimski praznici, ali dok traje javna rasprava, nije konačno odlučeno da će se ukinuti. Ono što je sigurno jest da će školska godina početi tjedan dana kasnije. Praznici u veljači nisu tu samo zbog skijanja, već da djeca predahnu. Izostanci učenika i mogućnost da roditelji sami pravdaju do tri uzastopna dana također su istaknuti kao problem koji narušava kontinuitet rada.

FOTO: CANVA PRO, ILUSTRACIJA