LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U dogovoru s lokalnim vlastima

Plenković objavio odgađanje početka nove školske godine, evo i zašto

Odgoda početka nastavne godine nadoknadit će se korištenjem praznika koji su planirani za veljaču.

Odgoda početka nastavne godine nadoknadit će se korištenjem praznika koji su planirani za veljaču.

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku, objavio da se početak nove školske godine odgađa za tjedan dana. Umjesto prvotno planiranog datuma, školska godina će započeti 9. rujna. umjesto 2. rujna.

Ta odluka donesena je u dogovoru s lokalnim vlastima, uzimajući u obzir trajanje turističke sezone i vremenske prilike.

 

„To je važna obavijest u cijeloj Hrvatskoj, takav je bio dogovor sa svim županima i gradonačelnikom Zagreba, tako da je važno da to mogu planirati naravno i roditelji, a ujedno i svi naši zaposlenici u obrazovanju, s obzirom na trajanje turističke sezone i vremenske prilike.” – izjavio je Plenković pred novinarima.


Prema izjavi premijera Andreja Plenkovića, odluka o odgodi početka nastavne godine donesena je kako bi se osigurala bolja priprema za novu školsku godinu. Premijer je naglasio da je takav dogovor postignut s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom.

Fuchs je najavio kako će se odgoda početka nastavne godine nadoknaditi korištenjem praznika koji su planirani za veljaču. Prema njegovim riječima, škola će započeti tjedan dana kasnije, ali će se završiti u isto vrijeme kako je prvotno bilo planirano, uz potpunu realizaciju planiranog nastavnog plana i programa.

NCVVO čestitao ravnateljima na provedbi nacionalnih ispita, evo kada se održavaju u 2025.



Isto je potvrdio i Plenković u razgovoru s novinarima nakon sastanka članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku. 
 

„Nitko neće biti uskraćen da jedan dio nastave koji treba biti pružen učenicima slučajno zbog kasnijeg početka bude zaboravljen. To se neće dogoditi.” – rekao je Plenković.

 

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta


FOTO: FREEPIK, ILUSTRACIJA