LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kalendar provedbe nacionalnih ispita

NCVVO čestitao ravnateljima na provedbi nacionalnih ispita, evo kada se održavaju u 2025.

Škole se mole da za vrijeme pisanja ispita ne planiraju školske aktivnosti koje bi dovele do izostanka cijelog razreda.

Škole se mole da za vrijeme pisanja ispita ne planiraju školske aktivnosti koje bi dovele do izostanka cijelog razreda.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je kalendar provedbe nacionalnih ispita za učenike četvrtih i osmih razreda u školskoj godini 2024./2025. te se ujedno zahvalio ravnateljicama i ravnateljima na izvrsnoj organizaciji i provedbi nacionalnih ispita u ožujku ove godine, unatoč brojnim izazovima s kojima su se škole suočavale.

Provedba nacionalnih ispita započet će 10. ožujka i trajat će do 3. travnja 2025. godine.

FOTO: NCVVO, nacionalni ispiti 2024./2025. za četvrte razrede
 

Otvoreno je javno savjetovanje za pripremu i obradu podataka za nacionalne ispite


FOTO: NCVVO, nacionalni ispiti 2024./2025. za osme razrede

Iako su neki bili protiv održavanja ispita u ožujku, objašnjeno je da je to optimalno vrijeme koje najmanje ometa školski plan i program. NCVVO ističe da bi pisanje ispita prije ožujka onemogućilo uključivanje zadataka iz tekuće nastavne godine, dok bi kasniji termini ometali pripreme za državnu maturu u svibnju.

Fuchs očekuje bolje rezultate na državnoj maturi, za koju tvrdi da učenicima ne trebaju instrukcijeMole se škole da za vrijeme pisanja ispita za četvrte razrede ne planiraju školske aktivnosti poput izleta u prirodu ili slične događaje koji bi podrazumijevali izostanak cijelog razrednog odjela. Za učenike osmih razreda, NCVVO moli da ne planiraju posjete Memorijalnom centru žrtava Domovinskog rata u Vukovaru ili druge aktivnosti koje bi dovele do izostanka cijelog razreda.

Svi drugi izostanci opravdane naravi su dopušteni, uključujući odlazak na županijska i državna natjecanja, Erasmus programe i slične aktivnosti, ističu iz NCVVO-a.