LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osnovna škola Brezovica

Učenik sastavio listu za odstrel u školi, roditelji traže smjenu ravnatelja

Prijetnje su ozbiljno shvaćene pa je učenik udaljen s nastave do kraja mjeseca. Zatražene su smjene ravnatelja i školske psihologinje.

Prijetnje su ozbiljno shvaćene pa je učenik udaljen s nastave do kraja mjeseca. Zatražene su smjene ravnatelja i školske psihologinje.

Učenik osnovne škole Brezovica uputio je prijetnje drugim učenicima sastavljanjem liste za odstrel, prenosi Hrvatska radiotelevizija. Roditelji su se požalili na manjak informacija o događaju.
 
„Čuli smo nekoliko mijenjanja iskaza samog ravnatelja o kronološkom postupanju po protokolu vezano za slučaj, u principu čuli smo da je bilo propusta u postupanju, i dalje nismo dobili rješenje našeg problema.", izjavila je majka učenika.

Učenik je zbog učinjenog udaljen s nastave do kraja mjeseca. Roditelji su istaknuli kako su danima čekali službene informacije stručne službe škole te kako strahuju za svoju djecu.
 
„Dotad je sve bilo preko roditeljskih grupa, od djece, to nije samo loša komunikacija roditelja djece nego i njihova loša komunikacija.", rekla je majka drugog učenika.
 
„Možete misliti kako su se djeca osjećala, kako su se roditelji osjećali, ja je (kćer) i danas šaljem u školu, ali imati to u podsvijesti, svakako je potrebna psihološka pomoć!", kazala je majka istraumatizirane učenice.

Ministarstvo obrazovanja i zagrebačka policija su upoznati s incidentom te su komentirali situaciju.
 
„Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje, a s obzirom da se radi o postupanju prema djeci, unatoč interesu javnosti, nismo u mogućnosti iznositi detalje postupanja, prvenstveno se rukovodeći zaštitom prava i dobrobiti djece.", poručili su iz Policijske uprave Zagrebačke.
 
„Vezano uz konkretan slučaj, ravnatelj je izvijestio da je postupio po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima te obavijestio nadležne institucije. Nakon utvrđivanja svih činjenica, MZO će postupiti u okviru svojih nadležnosti.", ističu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cijeli incident je komentirao i ravnatelj škole Darko Rogalo, koji smatra da ovakve situacije trebaju ostati unutar škole.
 
„Bili smo izvan sebe kad smo čuli što se dogodilo, mi imamo i obvezu da rješavamo taj problem.", izjavio je ravnatelj.
 
„Mi smo sve poštivali, ako je nešto bilo, može biti, vidjet ćemo, ne znam, to će odlučiti druga tijela. Postupili smo po svemu što nalaže struka i kako nalaže takva situacija!", dodatno je komentirao ravnatelj.

Prije dva dana je održano Vijeće roditelja na kojem je zatražena smjena ravnatelja i školske psihologinje.
FOTO: PEXELS