LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POLITIZIRANJE ZABAVNOG KONCERTA

Tony Cetinski na Špancirfestu mlade nazvao „Z degeneracijom”, spominjao „Adama i Stevu”, vikao za „Za show spremni”

Na Špancirfestu Tony Cetinski je svojim neprimjerenim komentarima i pozivom na uzvik „za show spremni” narušio atmosferu koncerta, izazvavši nelagodu i negodovanje publike, zbog čega se kasnije ispričao.

Na Špancirfestu Tony Cetinski je svojim neprimjerenim komentarima i pozivom na uzvik „za show spremni” narušio atmosferu koncerta, izazvavši nelagodu i negodovanje publike, zbog čega se kasnije ispričao.

Špancirfest, poznati varaždinski festival koji daje posebnu notu svake godine ne samo Varaždinu nego i cijeloj Hrvatskoj, bliži se kraju. No, nekima je pažnju odvukao koncert Tonyja Cetinskoga. Naime, javila nam se čitateljica našeg portala kojoj je, unatoč kvalitetnoj izvedbi i mnogim hitovima, uspio narušiti onu posebnu atmosferu koja čini taj događaj posebnim.
 

Za show spremni na koncertu?


Na početku koncerta, Tony Cetinski je poticao publiku da mu odgovara na njegov uzvik za show sa spremni. Iako je dio publike odgovorio, nije se dogodilo očekivano oduševljenje koje je Tony očekivao. Nakon što je publici sugerirao da odgovori s ljubav na njegov samo, mnogi su se nadali da će taj trenutak popraviti dojam. Međutim, Cetinski je ubrzo krenuo u neugodnu raspravu o LGBTIQ+ populaciji, komentirajući na način koji je mnoge neugodno iznenadio. Njegova opaska o Adamu i Evi, a ne Adamu i Stevi bila je neprimjerena i uvredljiva, što je pokrenulo val neodobravanja među publikom koja očito nije bila spremna na takve izjave.

Mladi sve manje koriste Google: društvene mreže postaju novi alat za pretraživanje informacija


 

Generaciju Z nazvao Z degeneracijom


Uz svoje ostale neumjesne šale i komentare, Centinski je i onu mlađu publiku počastio nazivom Z degeneracije. Nema puno smisla ulaziti u dublje značenje tog naziva koji je trebao biti komičan, ali je ispao kao uvreda. Također, tijekom koncerta dotaknuo se i svojih stavova koje je zagovarao tijekom pandemije.
 

Problematika incidenta i kršenje Ustava


Ovo je generacija mladih koja u potpunosti odrasta okružena tehnologijom, a dolazi iza generacije Z


Mnogi će reći da je u redu iznositi svoja mišljenja o bilo čemu jer živimo u demokraciji, to je svima jasno. No, kada se organiziraju ovakvi događaji, odnosno javni festivali koji se direktno financiraju iz gradskog proračuna, moraju se poštovati ustavna načela.
 

„Članak 14. Ustava: Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.”


Istraživanja kažu da „generacija Z” konzumira manje alkohola od starijih generacija


Ispričao se za izgovoreno


Cetinski se za Glazba.hr ispričao zbog svog komentara, istaknuvši kako mu je žao ako je njegov humor, koji nije imao namjeru nikoga uvrijediti, bio neprikladan. Naglasio je da poštuje svoju publiku i da mu je povratna energija s nastupa jako važna. Također je dodao da nije imao namjeru baviti se LGBTQ+ temama, već ga je zanimalo što + u toj kratici znači. Na kraju se zahvalio svima koji su prisustvovali koncertu i izrazio žaljenje ako je nekoga uvrijedio, naglasivši kako mu je cilj širiti ljubav kroz glazbu. Cijelu ispriku pročitajte na poveznici.
IZVOR: GLAZBA.HR
FOTO: ŠPANCIRFEST