LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Stožer najavio donošenje novih mjera u još četiri županije

Na prijedlog lokalnih stožera donesene su odluke za Brodsko-posavsku županiju, Dubrovačko-neretvansku, Međimursku i Zadarsku županiju.

Na prijedlog lokalnih stožera donesene su odluke za Brodsko-posavsku županiju, Dubrovačko-neretvansku, Međimursku i Zadarsku županiju.

Otkako je odlučeno da će lokalni stožeri moći predlagati mjere Stožeru civilne zaštite RH već su donesene mjere u nekim županijama, a najnovije su one koje se odnose na Dubrovačko-neretvansku, Međimursku, Zadarsku i Brodsko-posavsku županiju.

U Brodsko-posavskoj županiji mjere se uvode na razdoblje od 14 dana i podrazumijevaju ograničenje od 50 ljudi na svadbama, 20 na privatnim okupljanjima, na sahranama 50 osoba bez karmina i izražavanja sućuti, na drugim društvenim i javnim okupljanjima u vanjskim prostorima primjenjuju se epidemiološke mjere, a u zatvorenima nužne su maske, sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja. Detaljnije informacije pronađite ovdje.

Slične mjere primjenjuju se i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i možete ih pronaći ovdje. Međimurska županija donijela je mjere prema kojima su nužne epidemiološke mjere pri održavanju izložbi, priredbi, festivala i drugih manifestacija, a više pronađite na poveznici

Zadarska županija zabranila je više od 50 osoba na svadbama, održavanje organiziranih zabavnih okupljanja na brodovima i posjete domovima za starije, a odluka je od danas u primjeni.
FOTO: PIXABAY