LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus+ projekti

Sastavnice Sveučilišta u Zagrebu nositeljice su inovativnih Erasmus+ projekata

Sveučilište u Zagrebu objavilo je koje su njegove sastavnice nositelji ili koordinatori inovativnih Erasmus+ projekata. Riječ je o projektima INNOSID, HILAR, mathSTEM i PROMISE, a svi se provode u sklopu međunarodnih suradnji.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je koje su njegove sastavnice nositelji ili koordinatori inovativnih Erasmus+ projekata. Riječ je o projektima INNOSID, HILAR, mathSTEM i PROMISE, a svi se provode u sklopu međunarodnih suradnji.

Sa Sveučilišta u Zagrebu stižu vijesti o Erasmus+ projektima te sastavnicama Sveučilišta koje sudjeluju kao nositelji, odnosno koordinatori triju inovativnih projekata. Riječ je o projektima INNOSID, HILAR, mathSTEM i PROMISE.

INNOSID (Inovativna rješenja zasnovana na novim tehnologijama za unaprjeđenje društvene uključenosti osoba s invaliditetom) trogodišnji je projekt utemeljen na strateškom partnerstvu šest visokih učilišta iz pet europskih zemalja i nevladine udruge Hrvatska zajednica za Down sindrom. Cilj mu je uz pomoć inovativne tehnologije poboljšati društvenu uključenost osoba s invaliditetom, a odvija se pod vodstvom Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

– Projektni će partneri zajedničkim snagama izraditi besplatne IT-alate koji će olakšati komunikaciju, obrazovanje te podizanje društvene svijesti o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom. – navode na stranicama Sveučilišta

Filozofski  fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s partnerima iz Italije, Francuske i Cipra osmislio je projekt pod nazivom HILAR koji se bavi proučavanjem kulturnog krajolika. Cilj je projekta stvoriti i primijeniti inovativni, virtualni i participativni nastavni program o kulturnoj baštini. Istovremeno, želi se potaknuti snimanje kulturne baštine, proučavanje i upravljanje povijesnim krajolicima. 

Projekt Teaching mathematics in STEM context for STEM students (mathSTEM) okupio je Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu te partnere iz Sjeverne Makedonije i Turske. Cilj je projekta unaprijediti znanja i vještina iz matematike kod studenata STEM-područja. Aktivno korištenje kolaborativnoga učenja i IKT-metodologije za učenje trebalo bi poboljšati studentske vještine u rješavanju praktičnih problema, što je ujedno i tražena vještina na tržištu rada.

Posljednji je na popisu projekata PROMISE, dvogodišnji projekt iza kojeg stoji Mediteranski institut za istraživanje života u suradnji s domaćim i stranim partnerima – Sveučilištem u Splitu, Sveučilištem u Zagrebu, Sveučilištem Pompeu Fabra iz Španjolske, Europskom udrugom za personaliziranu medicinu iz Bruxellesa i Tamarom Milošević, stručnjakinjom u području razvoja inovativnih metoda podučavanja. Vrhunski međunarodni stručnjaci iz područja molekularne biologije, računarske tehnologije, kliničke biomedicine te razvoja i istraživanja kreirat će inovativni studijski sadržaj kako bi se proširila znanja s područja personalizirane, prediktivne, participativne i preventivne medicine.

Detalje o svim projektima možete saznati na poveznici.
FOTO: STUDENTSKI.HR