LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popis stanovništva

Samopopisivanje ipak moguće još i danas tijekom dana

Nešto manje od 8000 popisivača sutra će izići na teren kako bi popisali one koji se nisu samopopisali i da preuzmu kontrolnu šifru od onih koji to jesu učinili.

Nešto manje od 8000 popisivača sutra će izići na teren kako bi popisali one koji se nisu samopopisali i da preuzmu kontrolnu šifru od onih koji to jesu učinili.

Od sutra na teren diljem Hrvatske izlazi gotovo osam tisuća popisivača koji će od vrata do vrata obilaziti građane koji se u prošla dva tjedna nisu sami popisali elektroničkim putem. Sinoć je bila navala jer su se mnogi željeli popisati u zadnji tren, pa zbog zagušenja sustava nisu mogli pristupiti aplikaciji. Iz tog razloga samopopisivanje je produljeno i danas tijekom dana do 24 sata, prenosi HRT
– Zbog iznimno velikog interesa tijekom jučerašnjeg dana došlo je do usporavanja rada sustava. Iz tog razloga, i s obzirom na to da su nas brojni građani kontaktirali, donesena je odluka da se faza samopopisivanja produži još danas tijekom dana. – istaknula je Lidija Brković, glavna ravnateljica DZS-a.
Nešto manje od 8000 popisivača sutra će izići na teren kako bi popisali one koji se nisu samopopisali i da preuzmu kontrolnu šifru od onih koji to jesu učinili. Druga faza popisa stanovništva trajat će do 17. listopada. 

Popisivači prilikom terenskog popisivanja dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja. Popisivači će imati majice i maske s obilježjima Popisa 2021, akreditacije i prijenosna računala, kao i EU digitalne COVID-potvrde te će ih, stoga, građani moći lako prepoznati.
 

VEZANO: Popis stanovništva: Razjašnjeno kako se popisuju studenti u studentskim domovima


FOTO: PEXELS