LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska ukinula mjere

Sad kad je Hrvatska ukinula COVID potvrde, što sve treba za ulazak u druge države?

Koje države su ukinule mjere, a koje još zahtijevaju covid potvrdu?

Koje države su ukinule mjere, a koje još zahtijevaju covid potvrdu?

Od 1. svibnja Stožer civilne zaštite odlučio je kako se ukidaju sva ograničenja na granicama, prenosi N1. Za ulazak u Hrvatsku covid potvrde više ne trebaju, no što je s drugim zemljama Europske Unije?

Austrija

Za ulazak u Austriju potrebna je covid potvrda, potvrda o preboljenju koja vrijedi 180 dana ili negativan test, a u obzir se uzima PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski ne stariji od 24 sata. Od ovih uvjeta oslobođena su djeca mlađa od 12 godina i osobe koje bježe iz ratom zahvaćenih područja. Ako putnik ne zadovoljava nijedan od uvjeta, mora deset dana u samoizolaciju do negativnog testa.

Mađarska

Još prije Hrvatske, naš susjed Mađarska ukinula je sve mjere koje ograničavaju ulazak u zemlju te putnicima ne treba nikakva potvrda niti dokaz o preboljenju.

Njemačka

Uvjet za ulazak u Njemačku podrazumijeva EU digitalnu covid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju ili negativan test ne stariji od 48 sati. Kao i kod Austrije, ove mjere važeće su za osobe starije od 12 godina.

Italija
 
Ulazak u Italiju moguć je uz predočenje covid potvrde, dokaza o preboljenju ili negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata ili brzog antigenskog ne starijeg od 48 sati. Osobe koje ne ispunjavaju ove uvjete moraju u samoizolaciju u trajanju od pet dana te u tom periodu obaviti testiranje.

Slovenija

Još jedan od naših susjeda, Slovenija, također je ukinula sve mjere koje ograničavaju ulazak u zemlju te se sad može putovati bez covid potvrde.

Srbija

Od ponoći su u Srbiji ukinute sve mjere na granicama te više nije potrebna nikakva covid dokumentacija.

Više informacija o mjerama na granicama ostalih EU zemalja možete pročitati
ovdje.

 
FOTO: UNSPLASH