LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih Split

Rukotvorine se pretvaraju u pravu umjetnost na sajmu kreativnosti

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Prijave su otvorene do 11. svibnja.

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Prijave su otvorene do 11. svibnja.

Primijenjene umjetnosti predstavljaju transformaciju svakodnevnih objekata na način da se kroz subjektivnu viziju umjetnika formira novi, drugačiji dizajn određenog predmeta koji ima svoju ljepotu, ali i praktičnu svrhu. Uz estetsku ljepotu, originalnost i kreativnost glavne su odlike ovakvih radova. Osim vizualnog, kod promatrača je stimuliran i intelektualni doživljaj. Rukotvorina nije samo fizički predmet već je i dio samog umjetnika koji se aktualizira kroz svoju kreaciju.

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na Uradi sam – sajmu kreativnosti te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Riječ je o višednevnoj manifestaciji kojoj je cilj okupiti veći broj mladih i dati im priliku da izlože svoje kreacije na javnom mjestu, da upoznaju druge mlade ljude istih ili sličnih životnih pogleda te da od javnosti dobiju povratnu informaciju o svojim ručnim radovima. Sajam će se održati u razdoblju od 18. do 31. svibnja u Klubu mladih Split.

Imaš puno slobodnog vremena i kreativna si osoba? U svemu vidiš potencijal za lijepo i korisno? Sve što dotakneš pretvoriš u umjetnost? Misliš da si kreativac? Želiš pokazati svima što radiš? Pitaš se možeš li živjeti od svojih rukotvorina? Prijavi se do 11. svibnja na e-mail adresu valentina@klubmladihsplit.hr i doznaj odgovore na neka od ovih pitanja na koja nisi siguran da možeš odgovoriti. Prijava treba sadržavati podatke o autoru, fotografije kreacija koje želiš izložiti (sprijeda, iz profila, odozada) i kratki tekst u kojem ćeš opisati što je to što radiš i zašto misliš da baš tvoja rukotvorina zaslužuje biti predstavljena javnosti.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT