LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijest za online shoppingholičare

Pošta dio pošiljki ne isporučuje na kućnu adresu, uglavnom se radi o onima iz Kine, ali će sada korisnicima stizati obavijest

– Iako je za većinu malih paketa plaćena usluga obične pismovne pošiljke, dimenzijama i oblikom to su pošiljke često veće od otvora na kovčežićima. –navode HP-ovci.

– Iako je za većinu malih paketa plaćena usluga obične pismovne pošiljke, dimenzijama i oblikom to su pošiljke često veće od otvora na kovčežićima. –navode HP-ovci.

Hrvatska pošta ima novu obavijest za svoje korisnike. Naime, od ovog tjedna pošiljke koje se šalju kao obična pisma, a ne stanu u sandučić ili za njih nije plaćena dostava na adresi isporučivat će u poštanskom uredu kao i dosad, ali će se korisnicima dostavljati obavijest o točnom načinu i mjestu isporuke. 

Iz Pošte pojašnjavaju o kojim se točno pošiljkama radi:

– Najčešće artikli koji se naručuju u internetskim trgovinama, a većina ih pristiže iz Kine. Riječ je samo o pošiljkama za koje pošiljatelj ne plaća isporuku/dostavu na ruke korisnika.

Takve se pošiljke, ističu, mogu uručiti u sandučić samo ako s obzirom na dimenzije mogu bez oštećenja proći kroz otvor.

– Iako je za većinu malih paketa plaćena usluga obične pismovne pošiljke, dimenzijama i oblikom to su pošiljke često veće od otvora na kovčežićima. Kako bi sadržaj ostao neoštećen, poštari takve pošiljke neće iznositi na dostavu, nego će korisnicima ostavljati nove obavijesti o prispijeću pošiljke. – pojašnjavaju.

Osvrću se i na učestale žalbe zbog dugotrajnog čekanja:

– Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti koja, među ostalim, prati i poštansko tržište, nedavno je obavila inspekcijski nadzor upravo zbog učestalih žalbi na dugotrajno čekanje pošiljaka naručenih iz kineske internetske trgovine AliExpress. Nadzorom je utvrđeno da podatci o statusu pošiljke koje ta trgovina šalje korisnicima nisu točni. U pravilu, ako korisnik pošiljku ne može naći putem našeg sustava za praćenje, to znači da je riječ o običnoj pošiljci.

Dodaju i da pošiljke iz Kine mogu putovati mjesecima:

– Pošiljke iz Kine zbog uvjeta izazvanih pandemijom i dalje se prevoze usporeno, a vreće s pošiljkama naručenim još prošle godine i dalje pristižu u novi sortirni centar u Velikoj Gorici. U međunarodnim transferima pošiljke često stoje tjednima, pa čak i mjesecima. Upravo su ovih dana prispjele velike količine pošiljaka iz Kine, koje su poslane u zadnjih nekoliko mjeseci, te će uskoro biti otpremljene primateljima.