LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijatelji kroz stoljeća

Počinje kampanja za čuvanje slabih i bespomoćnih životinja

Azil Dumovec, Prijatelji životinja i Rad Čuvara grada Zagreba pozivaju na pružanje pomoći životinjama na različite načine. Uskoro će plakati s njihovom porukom krasiti brojne lokacije.

Azil Dumovec, Prijatelji životinja i Rad Čuvara grada Zagreba pozivaju na pružanje pomoći životinjama na različite načine. Uskoro će plakati s njihovom porukom krasiti brojne lokacije.

Prijatelji kroz stoljeća naziv je kampanje koju je pokrenuo azil Dumovec u suradnji s udrugom Prijatelji životinja. Na plakatima, koji će krasiti brojne lokacije u Zagrebu, vitezovi, članovi Reda Čuvara grada Zagreba, poziraju s napuštenim psima i pozivaju da pomognemo životinjama, našim prijateljima.

Red Čuvara grada Zagreba udruga je građana, osnovana sa svrhom promicanja, razvitka i unaprjeđenja hrvatske i europske antičke, srednjovjekovne i ranonovovjekovne oživljene povijesti i kulturne baštine. 

Bilo je logično da se azil Dumovec obrati udruzi mladih ljudi koji su strastveni u promoviranju viteških vrijednosti kao što su čast, hrabrost, zauzimanje za slabije i bespomoćne, plemenitost. Nakon snimanja u Maksimiru, gdje su se zagrebački vitezovi upoznali sa psima iz azila Dumovec, posjetili su sklonište u kojem su volontirali i izveli svoje nove prijatelje u šetnju.

I bez viteških oklopa, svi mi možemo biti vitezovi prema onima koji trebaju našu pomoć. To ne mora biti samo udomljavanje umjesto kupnje, nego volontiranje, pružanje pomoći ozlijeđenoj životinji, prijava zlostavljanja, odgovoran odnos prema životinjama kao i promjena navika koje utječu na njihovu sudbinu.

Mnogo je načina kako se odazvati pozivu da pomognemo životinjama. Saznajte više na mrežnim stranicama azila i Prijatelja životinja. Tu možete pronaći i pse s jumbo plakata koji čekaju udomljenje, kao i mnoge druge koji djele istu sudbinu.

FOTO: PRIJATELJI ŽIVOTINJA