LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Škola ratničkih vještina Bujinkan Seishin Dojo Split

Otvorena je Škola ratničkih vještina u Splitu!

Nitko i nikada ne može predvidjeti da li će silom prilike postati sudionik neugodne situacije u kojoj će se trebati braniti i hoće li se naći u opasnosti gdje će izdržljivost i spretnost značiti i preživljavanje.

Nitko i nikada ne može predvidjeti da li će silom prilike postati sudionik neugodne situacije u kojoj će se trebati braniti i hoće li se naći u opasnosti gdje će izdržljivost i spretnost značiti i preživljavanje.

Škola je dio Bujinkan Seishin Dojo Croatia iz Zagreba, a koja je dio velike i poznate organizacije Bujinkan koju je osnovao Soke Hatsumi Masaaki, ujedno i poglavar organizacije. Otvaranjem ove vještine svijetu omogućio je da se nekada davna i skrivena učenja drevnih Ninji, koja su se učila i prenosila u tajnosti, otvore svima. Danas Soke Hatsumi Masaaki slovi za jednog  od najboljih majstora borilačkih vještina u svijetu. Njegov učitelj bio je legendarni Toshitsugu Takamatsu zvani "Mongolski tigar". Soke Hatsumi je za svoj rad primio priznanje od mnogih državnika iz svih dijelova svijeta, uključujući Japanskog cara i priznanje trojice Papa kao i nagradu časopisa "Black Belt". Hatsumi Soke je u čast svoga učitelja osnovao školu Bujinkan Dojo "Mjesto gdje vježba Božanski ratnik".

O samoj vještini javnost zna vrlo malo. Prvi puta se spominje oko 520. godine Za vrijeme vladavine raznih Shoguna (vojskovođa) Japan je bio prodijeljen na desetke provincija kojima su vladali vojni zapovjednici te su se često borili za moć i prevlast. U borbama su ginuli brojni ratnici Samuraji (Bushiji) kojima je bila čast poginuti u borbi za svoga gospodara, tako im je nalago kodeks časti Bushido (Put ratnika). Međutim, za posebne zadatke upotrebljavani su Ninja ratnici koji nisu bili sputavani Bushido kodeksom poput Samuraja. Za Ninju je bilo najvažnije obaviti zadatak pod svaku cijenu, što je bio i njihov kodeks. Negdje između 794. i 1192. godine Ninjutus se razvija u vještinu kakvu danas poznajemo.

Ninjutsu je ratnička vještina samoobrane i preživljavanja  koju možemo itekako uspješno primijeniti i danas. Cilj ove vještine nisu sportska natjecanja jer vještina nije sportska disciplina, već nas uči kako se obraniti u realnoj situaciji uz najmanju moguću štetu nanesenu sebi. Nitko i nikada ne može predvidjeti da li će silom prilike postati sudionik neugodne situacije u kojoj će se trebati braniti i hoće li se naći u opasnosti gdje će izdržljivost i spretnost značiti i preživljavanje. Vještina Ninjutsu je više od primanja i davanja udaraca ili rukovanja oružjima, ona je stav prema životu, način života i životna vrijednost.

BujinKan Split, FOTO: Studentski.hr

U školi se uči kompletan borbeni aspekt, od goloruke borbe, tehnika s tradicionalnim japanskim oružjem, sve do upotrebe modernih oružja koja se danas primjenjuju. Nije važno koje oružje imate u rukama, već kako ga primjenjujete. Osim same borbe, učenici se podučavaju biti moralni, pošteni i dobri ljudi koji su se spremni obraniti i suprostaviti bilo kojoj opasnosti, ne samo fizički već i duhovno i verbalno. Ninjutsu kao ratnička vještina pomaže vam da dosegnete svoj umni i fizički potencijal. Oni koji nemaju iskreno i čisto srce ne mogu dugo opstati u ovoj vještini jer ne mogu sagledati sebe i odbaciti svoj ego te se otvoriti prema učenju. Ninjutsu je surov i iskren prema nama baš kao i život. Uči nas prihvatiti bol i stvarnost te savladati svaku prepreku na najbolji mogući način i pripremiti nas na sve prepreke koje će život postaviti pred nas. Savladavajući svaku prepreku učimo biti vještiji, psihički jači i u konačnici biti bolji kao ljudska bića.

Zato dođite otvorenog uma i srca u Bujinkan Seishin Dojo Split!

Bujinkan Seishin Dojo Split upisuje nove članove. Naravno, pripremili smo posebnu akciju za studente - svi koji se upišu u školu ostvaruju 50 % popusta na članarinu. 


Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte! Školu vodi i podučava Marin Jovanović, Sensei. Za sve informacije javite se na ninjutsu.split@gmail.com ili posjetite službenu Facebook stranicu.