LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi trendovi

Otkrivaju se destinacije posljednih digitalnih putovanja

Osim što je digitalizacija obilježila privatne živote pojedinaca, značajan je utjecaj ostavila na poslovni svijet. Doznajte u kojem se smjeru u ovom trenutku razvijaju digitalni trendovi.

Osim što je digitalizacija obilježila privatne živote pojedinaca, značajan je utjecaj ostavila na poslovni svijet. Doznajte u kojem se smjeru u ovom trenutku razvijaju digitalni trendovi.

Iza digitalizacije u kontekstu 21. stoljeća krije se znatno dublje značenje od puke definicije koja nalaže da je ona tek proces pretvaranja analognog signala u digitalni oblik. Kompleksan je to proces koji je sam po sebi neizbježan i sve više prisutan jer je starim navikama izumiranje oduvijek bilo suđeno.

Tijekom posljednjeg desetljeća šira je javnost direktno upoznata s učincima tehnologije, a digitalna revolucija zahvatila je kako mikrorazine tako i globalni nivo. Objeručke je prihvaćena jer su je društveni čimbenici prepoznali kao sredstvo eliminacije nepotrebnih troškova, što se posebno očitovalo uslijed financijske krize koja je društvo opasno uzdrmala.

Nadalje, niz je pluseva koje digitalizaciji olako pripisujemo. U ovom je trenutku izrazito teško zamisliti kako upotpuniti slobodno vrijeme, plaćati račune, kupovati, komunicirati s obitelji i kilometrima udaljenim prijateljima bez tehnologije te se čini kao da ona sve olakšava i sve rješava.

Osim što je digitalizacija obilježila privatne živote pojedinaca, značajan je utjecaj ostavila na poslovni svijet. Prema istraživanju konzultantske kuće A.T. Kearney iz 2016. godine, čak 70 posto hrvatskih poduzeća digitalnu transformaciju ima na svom dnevnom redu, što dovoljno ide u prilog prethodno navedenoj činjenici.

Kako ide ruku pod ruku s inovativnošću, ona uzrokuje brze promjene na tržištima i prednjačenje netradicionalnih igrača nad tradicionalnima. Ne čudi, stoga, da se radi o izazovu koji se može svladati samo konstantnim hodom ukorak s vremenom, koji nužno mora biti kreativan.

U kojem smjeru ove godine putuju digitalni trendovi te tko je proteklih mjeseci uspješno svladao moderne izazove i osvojio nagradu za najbolje ocijenjena digitalna rješenja – doznat ćemo u Rovinju na Weekend Media Festivalu tijekom druge polovice rujna. O čemu se zapravo radi saznajte na predrundi SoMo Borca 7. rujna u redakciji portala Studentski.hr.

FOTO: PINTEREST