LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preporuke HZJZ-a

Odsad 300 ljudi u zatvorenom prostoru; evo kako će izgledati koncerti i druga događanja

Donesene su preporuke koje se tiču okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru. Ponovno je određen maksimalni broj sudionika.

Donesene su preporuke koje se tiču okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru. Ponovno je određen maksimalni broj sudionika.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer je uputio preporuke za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Uz dezinfekciju ruku i držanje fizičkog razmaka određen je i maksimalni broj sudionika tijekom održavanja ranije navedenih aktivnosti pa će tako u zatvorenom prostoru moći boraviti najviše 300 ljudi, a na otvorenim prostorima 500 ljudi. Važno je istaknuti napomenu HZJZ-a prema kojoj maksimalan broj osoba može biti reguliran sukladno rezultatima situacijske analize i epidemijske procjene stanja.

Također, preporučuje se poticanje sudionika na online kupovinu ulaznica, a potrebno je osigurati adekvatan razmak između njih te prodavati i posluživati piće prema preporukama koje se odnose na sve ugostiteljske objekte. Nemojte se iznenaditi ni ako ćete morati u prostor ulaziti jedan po jedan jer se na taj način može osigurati preporučeni razmak, a tako bi se mogao i regulirati izlazak iz dvorana i ostalih prostora u kojima se odvijala izvedba. Više informacija možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY