LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DK2023

Od kreativne destrukcije do revolucije – u Hrvatsku dolazi inovator Ian Beacraft!

Predavanje „Creative Machines: How Technology Will Shape Our Future“, koje će uz podršku Hrvatskoga Telekoma održati inovator Ian Beacraft, otkrit će što za civilizaciju znači ulazak u eru kreativnih generalista!

Predavanje „Creative Machines: How Technology Will Shape Our Future“, koje će uz podršku Hrvatskoga Telekoma održati inovator Ian Beacraft, otkrit će što za civilizaciju znači ulazak u eru kreativnih generalista!

Ako su Web3, sintetički mediji i metaverzum neke od ključnih tema vašega rada i o njima želite znati i najmanje detalje, Dani komunikacija, koji će se održati od 20. do 23. travnja, mjesto su na kojemu želite biti! Futurist Ian Beacraft, koji je u međunarodnoj zajednici poznat po tome što i najnapredniju tehnologiju s kojom je šira javnost najmanje upoznata čini razumljivom i monetizirajućom, stiže u Rovinj uz podršku Hrvatskoga Telekoma kako bi sa zajednicom kreativaca, komunikatora, digitalaca i svih drugih zaljubljenika u tržišne komunikacije razgovarao o boljoj budućnosti.
 

Što se dogodi kada se društvo suoči s velikim napretkom koji ruši ustaljene norme te poljulja općeprihvaćene prakse, sve od umjetničkih pravaca pa do društvenih znanosti? Nadolazeći val kreativne destrukcije sjedinit će se s kreativnom revolucijom. Ova će transformacija koristiti društvu, poručuje Beacraft, predviđajući pritom da će sve naše pretpostavke o uspjehu i civilizacijskim vrijednostima biti preokrenute naglavce – a to su samo neke od tema o kojima će govoriti u svojem predavanju naziva Creative Machines: How Technology Will Shape Our Future na glavnoj rovinjskoj pozornici popularnog domaćeg festivala.
 

Teško je i nezahvalno prognozirati kako će budućnost izgledati kroz 15 i više godina, ali ono što je sigurno jest da će je definirati i oblikovati tehnologija. Zato je ključno da danas pilotiramo s idejama i konceptima koji još uopće nisu u zreloj fazi, možda to neće biti ni kroz pet godina, ali koji u sebi kriju iskru buduće transformacije. Bilo da se radi o uvođenju 5G i prvim testovima 5G iz stratosfere, primjeni umjetne inteligencije, prvom događaju u metaverzumu, ponosni smo na činjenicu da HT inovira i pomiče granice te je to smjer s kojim nastavljamo, vodeći se onom kako je nešto nemoguće tek dok se to ne napravi prvi put, izjavila je Branka Bajt, direktorica Brand sektora.
 

Ranije odgovoran za financijsku budućnost i inovacije najvećih svjetskih agencija, Beacraft danas vodi Signal & Cipher, agenciju za strateško predviđanje, usmjeravajući tvrtke kroz sve promjenjiviji tehnološki krajolik i pomažući im da inovacijama utječu na boljitak zajednice, inspiriraju kulturne promjene i stvaraju nove proizvode i usluge. Nepogrešivim razumijevanjem granica između tehnologije i kulture prepoznaje najbolje mogućnosti gdje se one mogu najkvalitetnije preplesti. Kao suvlasnik producentskog studija koji dizajnira virtualne svjetove, poznat je i kao kreator globalnoga presedana – upravo je on prvi na svijetu globalno emitirani informativni program vodio kao sintetički čovjek.
 

U Rovinju, gdje će se ovaj autoritet za nove tehnologije ipak pojaviti glavom i bradom, sa sudionicima festivala istražit će kako će neizbježna dominacija umjetne inteligencije u umjetničkim i intelektualnim područjima pokrenuti eru multidisciplinarnih kreativnih generalista inovatora širokih interesnih područja koji u službi društva premošćuju poslovne i društvene sfere, stvarajući kvalitetnije životne uvjete za generacije koje dolaze.
 

Nakon Edwarda Snowdena, koji će se sudionicima festivala DK2023 pridružiti videolinkom na desetu obljetnicu od razotkrivanja sustava masovnog nadzora koji je šokirao svijet; evanđelista, vizionara i rock-zvijezde tehnološkoga svijeta Jamesa Whittakera; Munise Can, strateške stručnjakinje i direktorice Highsnobietyja koja brendovima pomaže zacrtati put do sigurnog uspjeha; vodećeg kreativca dalekog Japana Toshihika Tanabea; svjetskog autoriteta za sextech Bryony Cole; Main Monka Media.Monksa, najveće globalne platforme za digitalnu produkciju, Victora Knaapa; Roryja Sutherlanda, jednoga od najoriginalnijih mislilaca u oglašivačkoj sferi, a i šire; Oprine IT djevojke i autorice bestsellera koja rasprodaje turneje diljem svijeta Kristine Kuzmič powered by Priceless.com; nadrealističkog redateljskog dvojca Vallée Duhamel; domaćeg filozofa svjetskog glasa Srećka Horvata; te vodećeg futurista Iana Beacrafta powered by Hrvatski Telekom, uslijedit će najave brojnih drugih zanimljivih sudionika Dana komunikacija.
 

Prijave za sudjelovanje na jednom od najboljih svjetskih evenata prema dvostrukoj nominaciji britanskoga Association Excellence Awardsa moguće su na službenim stranicama festivala.

 

FOTO: DANI KOMUNIKACIJA, PRESS