LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POTVRDIO DUREX

Od Hrvata se više vole seksati samo Grci, a u seksualne odnose stupamo prije punoljetnosti

Istraživanje koje je provela tvrtka Durex pruža uvid u dob kada Hrvati obično gube nevinost, koliko često imaju seks te koliko su skloni nezaštićenom seksu.

Istraživanje koje je provela tvrtka Durex pruža uvid u dob kada Hrvati obično gube nevinost, koliko često imaju seks te koliko su skloni nezaštićenom seksu.

Vijesti o seksualnosti obično izazivaju interes i znatiželju, a jedno istraživanje otkrilo je neke zanimljive činjenice o seksualnim navikama Hrvata. Istraživanje koje je provela tvrtka Durex pruža uvid u dob kada Hrvati obično gube nevinost, koliko često imaju seks te koliko su skloni nezaštićenom seksu.

Prema rezultatima Durexovog istraživanja, prosječna dob u kojoj Hrvati gube nevinost je 17 godina, što je u skladu s europskim, azijskim i američkim prosjekom. Island i Njemačka ističu se po tome što se mladi tamo u prosjeku upuštaju u spolne odnose već s 15 godina, dok je prosječna dob za Ujedinjeno Kraljevstvo 16 godina.

Broj seksualnih partnera također je bio predmet istraživanja, a shodno tome poznato je da broj seksualnih partnera u Hrvatskoj iznosi 7, što je nešto niže od svjetskog prosjeka, koji iznosi 9. U Slovačkoj je to 5 partnera, Island se ističe s visokim brojem od 13 partnera, dok je prosjek u Ujedinjenom Kraljevstvu također 9. Indija je zemlja s najmanjim prosječnim brojem partnera – samo 3.

Kada je riječ o seksualnim pomagalima, Hrvatima to i nije naročito primamljivo. S druge strane, rezultati istraživanja pokazuju da Hrvati imaju 134 seksualna odnosa godišnje, što je iznad svjetskog prosjeka od 103. Grci su najaktivniji u spavaćoj sobi, sa 138 seksualnih odnosa godišnje, dok Srbi imaju 128. S druge strane, zemlje poput Singapura, Indije i Indonezije daleko su i ispod svjetskog prosjeka, tek sa 70-ak seksualnih odnosa godišnje.

Jedan zabrinjavajući rezultat istraživanja je visok postotak Hrvata koji prakticiraju nezaštićeni seks. Prema Durexovim podacima, 51 posto Hrvata ima nezaštićene spolne odnose, što je iznad svjetskog prosjeka od 47 posto. 

Seksualni odnosi su u Hrvata ipak još uvijek svojevrsni tabu. O tome se rijetko priča na kavama, tema se izbjegava u školama, a iako se možemo pohvaliti solidnim brojem godišnjih seksualnih odnosa, problemi kao što je nezaštićen seks oni su na kojim se još uvijek treba raditi. 
FOTO: UNSPLASH