LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni događaj u organizaciji IntegralEdua

O STEM, Computer Science i Game Design studijima u inozemstvu – iz prve ruke

IntegralEdu otvara priliku za sudjelovanje u webinarima i direktan razgovor s predstavnicima nekih od najboljih sveučilišta u Europi.

IntegralEdu otvara priliku za sudjelovanje u webinarima i direktan razgovor s predstavnicima nekih od najboljih sveučilišta u Europi.

Brojna britanska sveučilišta i jedno austrijsko sveučilište u potrazi su za hrvatskim učenicima koji su zainteresirani za studij u STEM području. Agencija IntegralEdu iz tog razloga organizira virtualni događaj pod nazivom STEM, Computer Science i Game Design studiji u inozemstvu. Održat će se 29. travnja u 13 sati na platformi Brazen

Prilika je to za sudjelovanje u webinarima i direktan razgovor s predstavnicima nekih od najboljih sveučilišta u Europi.

– Uz STEM studije, sveučilišta će predstaviti i studije računarstva te dizajna videoigara. Sveučilišta će tijekom sajma sudionicima zainteresiranima za njihove studije ponuditi stipendije, a trenutni maturanti moći će saznati sve o jedinstvenoj prilici da svoj studij u Velikoj Britaniji započnu već ovog srpnja i tako ostvare pravo na studentski zajam. – najavljuju iz IntegralEdua.

Čini se, kažu, da je skraćenica STEM trenutno jedan od najvažnijih obrazovnih koncepata na međunarodnoj razini.

– Kombinacija ovih četiriju područja – Science, Technology, Engineering i Mathematics – priprema studente na rad u svim brzorastućim industrijama, a naglasak se stavlja na obrazovanje koje podjednako razvija praktično i teorijsko znanje studenata. S obzirom na to, nakon završenog studija ulaze direktno u područja istraživanja, razvoja i inovacija te su spremni za sve izazove promjenjivog i dinamičnog tržišta rada. – naglašavaju.

Filip Cirkvenčić, obrazovni savjetnik u agenciji IntegralEdu, navodi: 

– Inženjeri i matematičari sve su više povezani s rješavanjem i sprečavanjem velikih globalnih izazova, a studijski programi koji su najviše usmjereni na aktualne izazove su primjerice data management i cyber security. Trenutno STEM zanimanja predvode ekonomski rast i razvoj, a studenti koji se odluče za STEM studij imaju širok izbor karijernih mogućnosti. U idućih nekoliko godina potražnja na poslovnom tržištu bit će fokusirana na pronalazak mladih matematičara, inženjera i developera.

FOTO: UNSPLASH