LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rat protiv turbofolka

Nije dobrodošla: evo zašto je otkazan koncert harmonikašice Stele Rade na Adventu

Otkazan nastup mlade hrvatske harmonikašice Stele Rade u Svetom Ivanu Zelini.

Otkazan nastup mlade hrvatske harmonikašice Stele Rade u Svetom Ivanu Zelini.

Mlada hrvatska harmonikašica, Stela Rade, trebala je u petak 5. siječnja nastupati u Svetom Ivanu Zelini, no njezin je koncert otkazan samo pola sata prije nastupa, a svoj stav o tome ubrzo je podijelila i na Instagramu.

Naime, nastup su otkazali gradonačelnik i turistička voditeljica koji u početku nisu naveli nikakav konkretan razlog otkazivanja.
 

Duga borba protiv Turbofolka


Prisjetimo se, u Hrvatskoj već neko vrijeme vlada borba protiv turbofolka, a diljem zemlje ograničavaju se ili zabranjuju glazba i koncerti tog žanra. Ta odluka prouzrokovala je nezadovoljstvo među mlađom, ali i starijom publikom.
 


VEZANO: „Dam Dam Dam”, „Djuskavacc”, „Dale”: ovo su trenutno najslušanije pjesme u Hrvatskoj



S obzirom na to, glavni razlog otkazanog koncerta bio je nastup mlade pjevačice u glazbenom natjecanju Zvezde granda zbog čega su Stelu smatrali turbofolk pjevačicom, a njezin nastup neprimjerenim.
 

Mlada pjevačica oglasila se na društvenim pričama


Nedugo zatim, Stela se obratila obožavateljima na društvenim mrežama kako bi objasnila što se dogodilo i rekla svoju stranu priče. Zaključila je kako Hrvati još uvijek teško prihvaćaju određenu vrstu glazbe i sviranje na harmonici te ističe kako se ona i njezin bend uvijek prilagođavaju publici i da nisu trebali izvoditi turbofolk, već bilo koju vrstu glazbe. U objavi na Instagramu je također naglasila kako svatko ima pravo na svoje mišljenje te se zahvalila obožavateljima na podršci i motivaciji.

Također, Stela je na svom profilu objavila i opširno objašnjenje  ugostitelja i organizatora njezinog nastupa o cjelokupnom incidentu.
 

Dakle, očito je da se radi o osobnim razlozima direktorice Turističke zajednice gđe.. Marinke Zupčić Mubrin koja nije dopustila da se održi nastup Stele Rade zbog nekih vlastitih interesa i bez opravdanih razloga. Napominjem kako je Stela Rade bila moj izbor iz razloga što je nastupala i na adventu u Gradu Zagrebu, ima bogat repertoar pjesama koje izvodi na svojim nastupima te je izrazito profesionalna i stvara odličnu atmosferu, koja i priliči aktualnom dobu godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stela Rade (@stela_rade)

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA