LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad na Dravi

„Dabog da propao, Provereno, Šećeru...“ Osječki studenti, unatoč zabrani gradonačelnika, u ekstazi odslušali koncert Milice Pavlović

Jedan turbofolk koncert trebao se nedavno održati i u Puli, no sve je otkazano, nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert.

Jedan turbofolk koncert trebao se nedavno održati i u Puli, no sve je otkazano, nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert.

Bez ikakve dileme može se reći kako velika većina mladih, barem povremeno, uživa u turbofolk hitovima. Lake note nisu po volji svima, no ne možemo pobjeći od činjenice da koncerti takve vrste pune brojne dvorane i klubove diljem Lijepe Naše.

Koliko mladi vole hitove kao što su Dabog da propao, Provereno, Šećeru, svjedoči jučerašnji koncert kojeg je srpska turbofolk pjevačica, Milica Pavlović, održala u osječkog dvorani Zrinjevac. Pavlović je nastupala u sklopu studentske brucošijade, a unatoč javnoj zabrani gradonačelnika i njegovom negativnom stavu o događajima ovakve vrste, koncert se održao u dvorani koja se nalazi u vlasništvu Grada Osijeka.

Jedan turbofolk koncert trebao se nedavno održati i u Puli, no sve je otkazano, nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert.

Slično je pokušao učiniti i njegov kolega, osječki gradonačelnik Ivan Radić, no evidentno nije uspio u svom naumu.

Zaključno, koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo - napisao je izmeđuostalog Radić na svom Facebook profilu.

 

Osječki su studenti s oduševljenjem dočekali Milicu Pavlović, a o tome svjedoči i snimka koju je srpska pjevačica objavila na svom Instagram profilu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Milica Pavlovic (@senoritamilicamusic)

 

Oglasili se i organizatori


Nakon što je koncert uspješno održan, o svemu su se putem Facebooka očitovali i sami organizatori ovog turbofolk događaja.

Dragi naši, hvala vam za odličnu večer u kojoj je nakon svega pobijedila pozitivna energija, mladost i dobra zabava. Željeli bismo da negativnosti prema organizatorima, studentima, mladima, i svim posjetiteljima u budućnosti ostanu ostavština nekih prošlih vremena kada su se određeni događaji ocijenjeni kao neprimjereni osuđivali, a da u svemu pobijedi demokratsko pravo na jednakost i slobodan izbor, dok god se time poštuju zakoni i prava svih ljudi. Vjerujemo da su takve i vrijednosti koje dijele posjetitelji naših dosadašnjih organiziranih događaja na kojima smo izveli raznovrsne glazbene priredbe, vodeći se pri tome afinitetima naše mnogobrojne publike. Ovim putem svim ljudima dobrih namjera u našem gradu mladih, gradu mladosti i zajedništva šaljemo poruku tolerancije, slobode i zajedništva. Živi mladosti! - napisali su organizatori studentske brucošijade.

FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT