LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularizacija psihologije

Nepopularna psihologija uskoro organizira predavanja: Sex, Drugs & Work'n'roll

U ovom besplatnom programu goste očekuju tri predavanja u trajanju od 30 minuta nakon čega slijedi rasprava i vrijeme za postavljanje pitanja predavačima.

U ovom besplatnom programu goste očekuju tri predavanja u trajanju od 30 minuta nakon čega slijedi rasprava i vrijeme za postavljanje pitanja predavačima.

Portal Nepopularna psihologija organizira tri javna predavanja psihologa pod nazivom Sex, Drugs & Work'n'roll u KSET-u, 24.11.2021. godine s početkom u 18.30.

 

U ovom besplatnom programu goste očekuju tri predavanja u trajanju od 30 minuta nakon čega slijedi rasprava i vrijeme za postavljanje pitanja predavačima. Ono što dodaje posebnu čar ovom događaju je što će se o znanosti, koristeći informacije potkrijepljene istraživanjima, razgovarati u neformalnoj atmosferi studentskog kluba KSET.
 

Teme predavanja i izlagači:

  • doc. dr. sc. Tanja Jurin - Seksualne fantazije
  • Mario Zulić, mag. psych. - Psihodelici su (opet) IN
  • Jozo Dubravac, mag. psych. - Ima li rokenrola od 8 do 16 h?

U prvom predavanju Tanje Jurin, seksualne terapeutkinje i docentice na Katedri za kliničku psihologiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predstavit će se tema seksualnog fantaziranja/maštanja, autoerotskog iskustva koje je u kontekstu seksualnosti nepravedno zanemareno. Neka od pitanja kojih će se predavačica dotaknuti su što zapravo jest seksualno fantaziranje, kakve su najčešće seksualne fantazije, što one govore o nama, trebaju li se isprobati, što ako nemamo seksualne fantazije, kada seksualne fantazije mogu biti problem, koji je odnos seksualnih fantazija i gledanja pornografije te kako nam seksualne fantazije mogu pomoći u rješavanju seksualnih problema.
 

U drugom predavanju Mario Zulić, osnivač Nepopularne Psihologije, predstavit će temu psihodelika, supstanci poput psilocibina, LSD-a i MDMA u kontekstu psihologije. Tvari koje su dugo bile tabu i okarakterizirane kao nešto čemu kategorički učimo djecu reći ne odjednom postaju dio javnog diskursa i neke države plaćaju provođenje istraživanja nad njima.
 

Predavač će ispričati otkud interes za ove supstance i gdje je bio do sada, u kojim se područjima najviše spominju, i naravno – što o svemu kažu istraživanja.
 

U trećem predavanju Jozo Dubravac, HR menadžer s dugogodišnjim iskustvom u praksi, ukazat će nam na povezanost ljudskih potencijala s mnogim naizgled nepovezanim pojmovima kao što su Movember, Hamurabijev zakonik i Stari zavjet.
 

Publika će imati priliku saznati i kako bi trebala izgledati analiza radnih mjesta, koji tipovi organizacija i rukovoditelja postoje, što je 2x2 klasifikacija te kakva je sadašnjost i budućnost Hrvatske u ovom kontekstu. Ako to nije dovoljno intrigantno, predavač će dodatno ukazati na to u koju kategoriju ličnosti spadamo u odnosu na ponudu poslova te objasniti zašto su u Hrvatskoj automobili važniji od ljudi.