LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija Stožera civilne zaštite RH

Ne budemo li se pridržavali propisanih mjera, moguće uvođenje novih represivnih!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske poručio je da nije za represivne mjere, ali da će ih možda trebati poduzeti ako se građani ne budu pridržavali trenutnih uputa za suzbijanje koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske poručio je da nije za represivne mjere, ali da će ih možda trebati poduzeti ako se građani ne budu pridržavali trenutnih uputa za suzbijanje koronavirusa.

Na konferenciji za medije, održanoj 10. travnja, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske referirao se na navode da se građani ne pridržavaju propisanih epidemioloških mjera za suzbijanje koronavirusa  

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, istaknuo je da Stožer nije za represivne mjere, ali da je dobio obavijesti o nepropisnom ponašanju u dućanima i drugdje. Naveo je da će trebati poduzeti neke represivne mjere ako se ispostavi da se građani generalno doista ne pridržavaju uputa koliko bi trebali. 

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, dodao je da uspjeh donesenih mjera ovisi o svima nama. Poručio je da moramo prihvatiti činjenicu da vremena nisu normalna zbog naše djece, roditelja, djedova i baka. Prema njegovim riječima, samo o ponašaju ljudi ovisi zdravlje njihovih najbližih i brzina kojom ćemo izići iz ove situacije. 

I on je zaključio da su neke mjere moguće, ali i istaknuo da Stožer pokušava uvesti samo ono što je nužno jer cijelo vrijeme balansira između mjera za zaštitu zdravlja i mjera za očuvanje ekonomije.

Vezano: Potvrđeno novih 88 slučajeva koronavirusa, ušli smo u najkritičniju fazu


Podsjetimo, na ovoj je konferenciji ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom – ukupno se radi o njih 1495. Preminula je još 1 osoba u KBC-u Split, što je ukupno 21 smrtni slučaj, a oporavljenih je 231.
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE