LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja osječkog fakulteta i orahovačke škole

Nagodinu bi u još jednom gradu trebao započeti srednjoškolski smjer fizioterapije

Od školske godine 2022/2023 trebalo bi započeti izvođenje smjera fizioterapije u Srednjoj školi Stjepan Ivšić kojoj će u tome pomoći Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo.

Od školske godine 2022/2023 trebalo bi započeti izvođenje smjera fizioterapije u Srednjoj školi Stjepan Ivšić kojoj će u tome pomoći Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo.

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof. dr. Aleksandar Včev i ravnatelj Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica povodom Dana grada Orahovice potpisali su sporazum o suradnji za uvođenje srednjoškolskog smjera fizioterapije, piše Glas Slavonije.

Smjer fizioterapije trebao bi se početi izvoditi u školskoj godini 2022/2023. Fakultet bi, kako je rekao ravnatelj Milković, trebao pomoći u osiguravanju kadrova – liječnika fizioterapeuta, prostora i opreme za vježbu i praktičnu nastavu, dok bi škola trebala opremiti praktikum za potrebe izvođenja smjera. 

Dekan Včev izjavio je da je ovaj potez velika stvar za mlade ljude, školu, ali i Fakultet, prenosi Glas Slavonije:
– Velika je ovo stvar za grad, mlade ljude, školu i Fakultet jer dobivamo jednu vertikalu od srednjoškolskog obrazovanja, preko fakultetskog preddiplomskog i diplomskog studija, a najesen očekujemo i početak specijalističkog poslijediplomskog studija kardiopulmonalne rehabilitacije koji je prošao Senat Sveučilišta u Osijeku i čeka dozvolu Ministarstva znanosti i obrazovanja te je kao i sve drugo u ovoj priči vezan uz izgradnju novog Centra.

U tom Centru je i nastavak spomenute vertikale jer će u njemu biti sva dijagnostička i terapijska oprema i mogućnost  praktične nastave kako za srednjoškolce tako i za buduće studente poslijediplomskog studija. Ovo će biti jedinstven slučaj u Hrvatskoj, a ono što bih posebno naglasio je to kako su nam sva povjerenstva, koja smo prošli od osnivanja Fakulteta, rekla kako su oduševljena izvrsnom suradnjom Fakulteta s jedinicama regionalne i lokalne samouprave, u našem slučaju s Gradom Orahovicom i VPŽ-om i kako je to primjer kakav bi trebali slijediti svi fakulteti.
Suradnju fakulteta i srednje škole pohvalio je i župan Igor Andrović koja, kako piše Glas Slavonije, prema njemu donosi puno za mlade i njihovo obrazovanje:
– Ovaj potez povećava broj učenika u orahovačkoj srednjoj školi, a koji će dolaziti iz svih krajeva Slavonije, zatim unaprijediti obrazovanje te na kraju donijeti nova radna mjesta u budućem Centru za kardiovaskularne bolesti. Naravno da će Županija u ovoj suradnji biti partner i podrška jer smo ponosni da se ovakva velika priča događa i razvija upravo kod nas.
FOTO: WIKIMEDIA