LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UNAPREĐENJE POSLOVANJA

Može li fizika biti na pomoć poduzetnicima? Odgovor na ovo pitanje saznajte na predavanju na Sveučilištu u Rijeci

Profesor Marin Karuza s Fakulteta za fiziku Sveučilišta u Rijeci će tijekom predavanja prikazati primjere kako fizičari i poduzetnici mogu surađivati na unapređenju poslovanja.

Profesor Marin Karuza s Fakulteta za fiziku Sveučilišta u Rijeci će tijekom predavanja prikazati primjere kako fizičari i poduzetnici mogu surađivati na unapređenju poslovanja.

STEPRI, znanstveno-tehnološki park Sveučilišta u Rijeci, organizira predavanje pod nazivom Fizika u poslovnom svijetu: može li znanost pomoći poduzetnicima? koje će se održati u srijedu, 26. travnja 2023. godine u prostorijama STEPRI-a na Kampusu na Trsatu, a cijeli događaj će biti organiziran u sklopu EU-projekta Blue-connect, financiranog iz Okvirnog programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa.

U današnje vrijeme korištenje novih i naprednih tehnologija omogućava uštede u raznim sektorima, od kuharstva do zdravstva. Laseri se sve više primjenjuju u raznim proizvodnim fazama, od mjerenja do rezanja i graviranja, a uporaba 3D printanja postala je uobičajena praksa u dentalnoj medicini jer omogućava brzo kreiranje dentalnih nadomjestaka i odljeva.

Profesor Marin Karuza s Fakulteta za fiziku Sveučilišta u Rijeci tijekom predavanja prikazat će primjere kako fizičari i poduzetnici mogu surađivati na unapređenju poslovanja. Kroz bolje razumijevanje materijala i njihovih svojstava, poduzetnici mogu stvarati bolji i jeftiniji proizvod, a napredna tehnologija omogućava precizna mjerenja vibracije, temperature, napona i struje što se može koristiti za optimizaciju održavanja imovine i povećanje učinkovitosti.

Prijave za predavanje su otvorene do 25. travnja 2023. do 12 sati putem ove poveznice. 
FOTO: UNSPLASH