LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od faksa do karijere i natrag

Morana Zibar: „Kad bih se tetovirala, istetovirala bih riječi multitasking i networking.”

– Ne odvajajte hobije od posla, pokušajte ih spojiti i bit ćete sretni i zadovoljni jer ćete raditi ono što volite. – riječi su Morane Zibar koja, iako nema slobodne dane i vikende, uživa u svakom trenutku svoga posla.

– Ne odvajajte hobije od posla, pokušajte ih spojiti i bit ćete sretni i zadovoljni jer ćete raditi ono što volite. – riječi su Morane Zibar koja, iako nema slobodne dane i vikende, uživa u svakom trenutku svoga posla.

Treće predavanje u sklopu projekta Maraton karijera obilježilo je gostujuće predavanje popularne lovkinje Morane Zibar. Izrazito duhovita i u opuštenoj atmosferi, ispričala je svoju karijernu putanju, a bitan je naglasak stavila na učenje životnim iskustvom.

Morana Zibar studirala je 15 godina na Filozofskom fakultetu, a nakon toga se zaposlila u Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Nakon 5 godina rada u području koje je nije zanimalo, postala je freelancer i otkrila zadovoljstvo u svome životu, rekla je. Navela je da je počela raditi što je htjela i kada je htjela ne polažući nikome račune za svoj rad. Sada radi kao prevoditeljica, lektorica, copywriterica, voditeljica vinskih tura, kvizašica i tako spaja svoje interese i talente u posao kojim ostvaruje prihode.

– Ne odvajajte hobije od posla, pokušajte ih spojiti i bit ćete sretni i zadovoljni jer ćete raditi ono što volite. – riječi su predavčice koja, iako nema slobodne dane i vikende, uživa u svakom trenutku svoga posla. 

Objasnila je da nikada nije prerano za stjecanje novih iskustava jer je upravo tako pronalazak vlastitih interesa zagarantiran. Također nas je upozorila i na probleme do kojih dolazi prilikom izlaska s fakulteta i ulaska na tržište rada za koje nerijetko neće biti dovoljna samo diploma. Iz tog razloga poručuje nam da je u redu vrludati pa čak i s diplomom jer se, kako kaže, zanat brusi dok si živ. 

Ova strastvena ljubiteljica vina izrazitu vrijednost pridaje multitaskingu i networkingu za koje smatra da su stvoreni za osobe poput nje: komunikativne, otvorene, društvenjake i one koji ne vole biti u miru. 
Vezano: Kako od Ekonomskoga fakulteta do jedne od najprestižnijih poslovnih škola u EU i vrlo zapažene karijere?
Zahvaljujemo joj na motivirajućim riječima i objašnjenju ovog, često nezamislivog i u našoj regiji, nedovoljno cijenjenog zanimanja. Pred nama je posljednje online predavanje u sklopu projekta Maraton karijera na kojem će 3. prosinca gostovati Mateo Juran. Sve pojedinosti o predavanjima, ali i o samom projektu možete saznati na njegovoj Facebook i Instagram stranici.