LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti ogorčeni

Zakazala birokracija na Filozofskom: izvrsnim studentima otežan upis paralelnog studija

Studenti su frustrirani jer, unatoč uredno predanim molbama, nisu dobili odgovore do zadnjeg trenutka, a sustav prijava zatvoren je 18. rujna u 14 sati, ostavljajući ih bez prilike za pravovremenu reakciju.

Studenti su frustrirani jer, unatoč uredno predanim molbama, nisu dobili odgovore do zadnjeg trenutka, a sustav prijava zatvoren je 18. rujna u 14 sati, ostavljajući ih bez prilike za pravovremenu reakciju.

U redakciju Studentskog.hr zaprimili smo e-mailove nekoliko zabrinutih studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su se suočili s ozbiljnim birokratskim problemima prilikom upisa besplatnog paralelnog studija za iznimno uspješne studente. Rok za objavu rezultata molbi istekao je, ali odgovori još nisu stigli, dok je rok prijave za programe istekao do objave ovoga članka.
 

Kome je moguć upis paralelnog studija?


Pravo upisa paralelnog prijediplomskog studija na Filozofskom fakultetu imaju iznimno uspješni studenti s prosjekom ocjena od najmanje 4,00. Kandidati moraju redovito ispunjavati obveze i položiti minimalno 55 ECTS bodova godišnje. Uz to, trebaju biti među 10 posto najboljih studenata, dobitnici Rektorove ili Nagrade Franjo Marković ili autori znanstvenih radova. Ovi studenti mogu podnijeti molbu za paralelni studij pod uvjetom da ispunjavaju sve propisane kriterije.
 

Studenti frustrirani: nisu na vrijeme dobili odgovor


Odjel Knjižnice na FFZG-u neće pružati usluge tijekom ova dva dana


Kako nam kaže studentica, provela je cijelo jutro pokušavajući saznati kome se na faksu obratiti kako bi dobila odgovor:
 

„Slali su me od jednih do drugih vrata, davali imena i brojeve, ali nitko ništa ne zna. Iz referade u urudžbeni ured, pa do profesora Pavline navodno zaduženog za to pa do zloglasne prodekanice Bolt.”


Na kraju je otišla kod dekana koji joj je, dok je njezinu molbu držao u rukama, rekao da molbu mora poslati poštom. Studentica, koja je već pretodno poštom poslala molbu i u urudžbenom uredu fakulteta dobila informaciju da je molba zaprimljena 2. rujna, od dekana je dobila odgovor da ta molba nikada nije niti došla do njega. Na kraju joj je ipak potpisao, no studentica se pita, što je s ostalima koji nisu bili u mogućnosti fizički doći, već su pratili proceduru.

Ovaj zagrebački fakultet organizira tečaj za brucoše, trajat će nekoliko dana


 

Neažurnost fakulteta, troma birokracija


Studentica tvrdi da je molbu slala i u srpnju, a da ju tada nisu prihvatili jer nije imala službeni dokument, odnosno potvrdu, kojom bi dokazala kako je u top 10 posto najboljih studenata. Imala je samo snimak zaslona iz Studomata te joj, kaže, nisu povratno javili čak niti da molba nije prošla.

Studenti i dalje, tvrdi, nisu dobili povratne informacije u samo nekoliko sati prije zatvaranja prijava u sustavu Postani student (prijave su završile 18. rujna u 14 sati). Smatra da je ovakva situacija sramotna budući da se izvrsne i motivirane studente tretira na ovakav način.

FFZG okupio lektore hrvatskoga kao inoga jezika iz cijelog svijeta



Za komentar smo se javili i fakultetu, ali do trenutka objave ovog članka, nismo dobili objašnjenje.
IZVOR: FILOZOFSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: FILOZOFSKI FAKULTET U ZAGREBU