LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MLADI ZA MLADE – JAČANJE ZAJEDNICE MLADIH OSOBA U RIZIKU OD SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

Mladi za mlade: Futurum Montis i CERM uskoro organiziraju radionicu o društvenom poduzetništvu

Organizacija radionice o društvenom poduzetništvu bila je tema drugog sastanka projektnog tima u drugoj godini provedbe projekta „MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti”.

Organizacija radionice o društvenom poduzetništvu bila je tema drugog sastanka projektnog tima u drugoj godini provedbe projekta „MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti”.

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti jačanje je kompetencija za zapošljavanje, a takva se aktivnost provodi kroz radionice pisanja životopisa i motivacijskog pisma, radionice komunikacijskih i prezentacijskih vještina, radionice društvenog poduzetništva i speed dating s poslodavcima. 

Upravo je organizacija radionice o društvenom poduzetništvu bila tema drugog sastanka projektnog tima, održanog 20. rujna, na kojem su sudjelovali Antonija Podobnik ispred Futurum Montisa i Nikola Jelovečki ispred CERM-a. 

Antonija Podobnik predložila je kao gosta, odnosno predavača, predstavnika iz zadružne pivovare BRLOG iz Zadra. Kao pivovara s čak 90 suvlasnika iz različitih dijelova svijeta, BRLOG je primjer organizacije nastale na načelima društvenog poduzetništva – nije im cilj isključivo povećanje profita, već i dijeljenje vlastitih znanja i iskustva, a posebno s mladima. 

Članak je nastao u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Za sadržaj ovog članka odgovoran je isključivo Centar za razvoj mladih.
FOTO: CERM