LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Umjetna inteligencija na Sveučilištu – suradnja s Microsoftom

Dogovoreno je da će se suradnja usmjeriti prema integraciji personaliziranog učenja u redovitu nastavu s namjerom prilagodbe nastavnog procesa prema individualnim potrebama, interesima i sposobnostima svakog studenta.

Dogovoreno je da će se suradnja usmjeriti prema integraciji personaliziranog učenja u redovitu nastavu s namjerom prilagodbe nastavnog procesa prema individualnim potrebama, interesima i sposobnostima svakog studenta.

Predstavnici tvrtke Microsoft 28. kolovoza 2023. posjetili su Sveučilište u Zagrebu gdje ih je dočekao prorektor za poslovanje i digitalizaciju prof. dr. sc. Tomislav Bolanča s prorektorom za znanost, istraživanje i poslijediplomske studij prof. dr. sc. Dubravkom Majetićem. Razgovarali su o potencijalnim suradnjama na projektima te daljnjem razvoju i implementaciji tehnologija umjetne inteligencije (AI) na Sveučilištu.

Globalna tehnološka direktorica za obrazovanje (Global Chief Technology Officer for Education) iz središnjice Microsofta u Seattleu Serena Sacks-Mandel prezentirala je planove svoje tvrtke u obrazovnom sektoru te raspravljala o općim trendovima i strateškim prilikama za primjenu AI-ja u obrazovanju, kako u regiji tako i globalno.

Također je istaknula kako umjetna inteligencija značajno olakšava posao učitelja i ima potencijal obogatiti individualizirano učenje putem različitih metoda. Na primjer, može se koristiti za izradu prilagođenog nastavnog materijala temeljenog na specifičnim stilovima, preferencijama i potrebama svakog polaznika. Umjetna inteligencija može individualizirati digitalni sadržaj pomoću tehnologija za obradu prirodnog jezika omogućujući reagiranje na upite učenika u stvarnom vremenu.

Dogovoreno je da će se suradnja usmjeriti prema integraciji personaliziranog učenja u redovitu nastavu s namjerom prilagodbe nastavnog procesa prema individualnim potrebama, interesima i sposobnostima svakog studenta.
 

Microsoft će kao gost predavač sudjelovati i na prvom Danu digitalne transformacije Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održavati u četvrtak 28. rujna od 12 do 14 sati u zgradi SEECEL-a. – objavilo je Sveučilište na svojoj stranici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA