LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PAR Poduzetnički Kamp

Mladi startup „Juvo – home friend“ osvojio Grand Prix od 35 000 kuna

U Rijeci je održano finalno natjecanje PAR Poduzetničkog Kampa. Prvo je mjesto pripalo startupu „Juvo – Home Friend“, drugo je mjesto osvojila Monica Rogić, a Morana Jokić na trećem je mjestu.

U Rijeci je održano finalno natjecanje PAR Poduzetničkog Kampa. Prvo je mjesto pripalo startupu „Juvo – Home Friend“, drugo je mjesto osvojila Monica Rogić, a Morana Jokić na trećem je mjestu.

U jedinstvenom ambijentu Trsatske gradine mladi startupovci prezentirali su svoje poduzetničke ideje pred natjecateljskom komisijom. Redom iskusni stručnjaci, poduzetnici, inovatori i marketingaši propitivali su ideje mladih entuzijasta testirajući održivost modela, a u konačnici i izdržljivost natjecatelja.

Nakon gotovo dvosatnog pitchanja, najboljim startup timom proglašen je Juvo – Home Friend iz Zagreba koji je uvjerio žiri u svoju ideju i odnio Grand Prix nagradu u vrijednosti od 35 000 kuna. Matija Srbić, Ivor Turčin i Sara Bajlo osvojili su edukacije, usluge mentoriranja, prostor za inkubaciju u trajanju od šest mjeseci i marketinške usluge izrade logotipa za svoju startup ideju. Pored toga, postali su i prvi tim koji je prošao na nacionalnu razinu natjecanja Startup Europe Awards.

Foto: PAR Poduzetnički Kamp

Inače, Juvo – Home Friend ideja je koja spada u kategoriju children-friendly tehnologije čiji je cilj spojiti baby-proofing doma s modernom tehnologijom. Mladi startup tim intenzivno radi na razvoju programa, aplikacije i hardvera te su upravo njihov entuzijazam, spremnost i konkretni odgovori ono što je osvojilo i stručnjake i publiku.

Drugo je mjesto na PAR Poduzetničkom Kampu osvojila Riječanka Monica Rogić s idejom Personalizirane četkice kao startupom s najvećim potencijalom za rast. Morana Jokić osvojila je treće mjesto s idejom Tablet za planiranje rada odgojitelja kao startup s najvećim potencijalom društvenog doprinosa.

Stručni žiri činili su: mr. sc. Andrija Vitezić, pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke; doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR; Silvija Gerc Vodopija, direktorica marketinga Novog lista; Sven Špehar, event manager HUB385 te Edi Budimilić, direktor Exevia.

Foto: PAR Poduzetnički Kamp

Ukupni nagradni fond iznosio je 45 000 kuna, a natjecateljski je dio bio regionalna uvertira u nacionalno natjecanje Startup Europe Awards koje će se održati u listopadu. SEA nagrade bit će dodijeljene u šest kategorija: Social, ICT, Energy, Tourism, Cities, Creative Industries i Water, uz nagrade Grand Prix award – Startup of the Year i Startup Hero Award.

Pobjednici nacionalnog ulaze na europsko natjecanje i putuju u Brussels u prosincu 2016. gdje će se natjecati u žestokoj konkurenciji najboljih europskih startupova.

FOTO: PAR PODUZETNIČKI KAMP