LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grand PRix HUOJ-a

Rektor Sveučilišta u Mostaru dobio značajno priznanje za doprinos PR struci

Jedan od najboljih stručnjaka u području odnosa s javnošću kako za teoriju tako i praksu, koji osim na matičnom Sveučilištu u Mostaru predaje i u Zagrebu, Dubrovniku te na Sveučilištu Sjever, dobio je Grand PRix HUOJ-a.

Jedan od najboljih stručnjaka u području odnosa s javnošću kako za teoriju tako i praksu, koji osim na matičnom Sveučilištu u Mostaru predaje i u Zagrebu, Dubrovniku te na Sveučilištu Sjever, dobio je Grand PRix HUOJ-a.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru i autor više od deset knjiga o odnosima s javnošću, dobio je Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos struci. Riječ je o najvišem priznanju koje se u Hrvatskoj dodjeljuje osobama koje su dale velik obol unapređenju odnosa s javnošću.

– Zoran Tomić najproduktivniji je hrvatski autor u sferi odnosa s javnošću. Ono što se u njegovoj karijeri dodatno ističe jest činjenica da je odgojio generacije i generacije mladih stručnjaka za odnose s javnošću i da to sa zadovoljstvom čini i dalje. – istaknuo je doc. dr. sc. Damir Jugo, predsjednik žirija ovogodišnje dodjele nagrada.

Tomić se odnosima s javnošću počeo baviti prije dvadeset godina dok je mnogima u ovom dijelu Europe to područje još bilo nepoznato. U međuvremenu je u Hrvatskoj prepoznat kao jedan od najboljih stručnjaka u ovom području kako za teoriju tako i praksu. Osim na matičnom sveučilištu predaje i u Zagrebu, Dubrovniku te na Sveučilištu Sjever.

– Prijem u redovito članstvo Europske akademije znanosti i umjetnosti možda je nešto na što sam najponosniji u svojoj karijeri. U znanstvenom smislu biran sam za redovitog profesora s područja odnosa s javnošću, a ponosim se i svojim knjigama te studentima, diplomantima i doktorandima. – rekao je prof. dr. sc. Zoran Tomić primajući posebnu nagradu HUOJ-a. I tu je situaciju iskoristio da studentima poruči da se u struku isplati ulagati te za nju zalagati.

Uvjeren je kako se odnosi s javnošću u Hrvatskoj razvijaju brže i snažnije nego u okolnim zemljama. Prostor za napredak vidi u području profesionalne etike te interakciji struke i menadžmenta.

Javnu komunikaciju tijekom epidemije novog koronavirusa u Hrvatskoj smatra vrlo dobrom te vjeruje kako će se nova normalnost pozitivno odraziti na odnose s javnošću.

– Vjerujem da će brojni dionici shvatiti kako je uspješna komunikacija kroz odnose s javnošću strateški resurs svake organizacije i da će tom resursu posvetiti više strateške pozornosti. S druge strane vjerujem kako će ova kriza dodatno utjecati na repozicioniranje komunikacijskih kanala, a time i komunikacijskih vještina. Od nas će se tražiti novi komunikacijski kapacitet i nove mogućnosti. Pošto će posljedice ove krize trajati još neko vrijeme, vještine koje su vezane uz internet dominirat će tržištem. – kazao je prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Kako se zbog pandemije koronavirusa svečanost dodjele nagrada Grand PRix HUOJ-a nije mogla održati, dobitnici u devet natjecateljskih kategorija u kojima se ocjenjuju izvrsni prošlogodišnji komunikacijski projekti objavit će se na Facebook stranici HUOJ-a. Virtualna svečanost održat će se u srijedu, 6. svibnja, u 18 sati.

FOTO: PRORSUS KOMUNIKACIJE