LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Škola na daljinu

Ministarstvo donijelo nove preporuke o organizaciji radnog dana učenika; ocjenjivanje nakon Uskrsa

Idući je tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja, a novih zadataka ne bi trebalo biti. Maturante pak očekuju novi materijali s pripremama za državnu maturu.

Idući je tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja, a novih zadataka ne bi trebalo biti. Maturante pak očekuju novi materijali s pripremama za državnu maturu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu. U njima je navedeno i da će škole do kraja ovog tjedna dobiti upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okuženju te da ih trebaju primjenjivati nakon Uskrsa. 

Idući je tjedan, stoga, tjedan ponavljanja i planiranja, a novih zadataka ne bi trebalo biti.

–  S obzirom na to da ulazimo u drugu fazu nastave na daljinu, kad bismo u nastavnom procesu trebali primijeniti Uputu za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, važno je da se i učitelji i nastavnici, ali i učenici, pripreme za tu fazu. – stoji u preporukama.

Što se tiče maturanata – njih očekuju novi materijali s pripremama za državnu maturu. 

Vezano: Ministrica Divjak o državnoj maturi: ukidanje je posljednja opcija


Međupredmetne teme također ulaze u raspored:

– To će biti tjedan u kojem će naglasak biti na međupredmetnim temama, kao što su Učiti kako učiti, Osobni i socijalni razvoj i Građanski odgoj i obrazovanje, za koje su pripremljeni videomaterijali. Podsjećamo da su svi sadržaji dostupni i na YouTube kanalima, pa učitelji i nastavnici mogu individualno usmjeriti učenike prema točno određenim obrazovnim sadržajima.

FOTO: PIXABAY