LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Želi postati astrofozičarka

Lajk za Emu, lajk za znanost

Ema Donev iz Ivanić Grada mlada je nada svjetske znanosti. Naime, želi postati astrofizičarka, a svi joj do 20.9. možemo pomoći u ostvarenju sna.

Ema Donev iz Ivanić Grada mlada je nada svjetske znanosti. Naime, želi postati astrofizičarka, a svi joj do 20.9. možemo pomoći u ostvarenju sna.

Mnogi od nas dugo nisu znali, a neki ni sada nemaju odgovor na pitanje - što želim biti kad odrastem? No, Ema Donev odavno zna kako želi postati astrofozičarka. Mnogi će se složiti da je njezina ambicija poprilično neuobičajena, a mlada nada svjetske znanosti iz Ivanić Grada već sa svojih 14 godina ima veliku šansu ispuniti svoju najveću želju u čijem ostvarenju možemo svi pomoći.

 

Ema je jedina učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu nagradu Breakthrough Junior Challenge. Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina, a jedan od zadataka je i prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike. Ako pobijedi, Ema će osvojiti stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti 100.000 dolara. Pobjednica ili pobjednik će odabrati i učitelja koji ga je inspirirao te potaknuo interes za znanost, a učitelj će biti nagrađen s čak 50.000 dolara.

 

Ovogodišnje izdanje privuklo je više od 2 400 kandidata iz cijelog svijeta. U polufinale je ušlo 30 radova odabranih od strane stručnog žirija, uključujući i Emin, a svi video uradci objavljeni su na Facebooku i na YouTube. U finale ulazi onaj tko prikupi najviše lajkova na objavljene videe - i na Facebooku i na YouTubeu. U finalu koje će se održati u San Franciscu, poznati svjetski znanstvenici odabrat će - pobjednicu ili pobjednika.

 

Kako možemo pomoći Emi u ostvarivanju svojih snova?

 

Jednostavno - potrebno je samo kliknuti LIKE na Facebook ili Youtube video do 20.9. do kraja dana. 

 

FOTO: PR 404