LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DIEM 2015.

Konferencija o aktualnoj ekonomskoj problematici na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

Cilj je ove konferencije okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici.

Cilj je ove konferencije okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici.

2. međunarodna znanstvena konferencija "Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2013) – Challenges of Modern Economy“ (DIEM – Izazovi suvremene ekonomije) održat će se od 1. do 3. listopada 2015. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je za četvrtak, 1. listopada 2015., u 10:45, u velikom amfiteatru sveučilišne zgrade na adresi Lapadska obala 7 (Vila Elisa).

Nakon službenog otvaranja predavanja će održati ugledni profesori: Giovanni Battista Dagnino, profesor na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na University of Catania, Italija, s temom: Coopetition strategies in theory and practice (Koopcijske strategije u teoriji i praksi) i David Gibson, profesor na Sunderland University, Velika Britanija, s temom: University entrepreneurial ecosystems for regional development (Sveučilišni poduzetnički ekosustav za regionalni razvoj).

U okviru Konferencije predstavit će se knjiga Neostrategic Management: an International Perspective on Trends and Challenges u izdanju jednog od najuglednijih svjetskih izdavača Springer, a koju potpisuju urednice: izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž sa Sveučilišta u Dubrovniku, doc. dr. sc. Najla Podrug s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i doc. dr. sc. Lara Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Knjiga integrira i sintetizira akademska istraživanja relevantnih i aktualnih aspekata strateškog menadžmenta s kojima se susreću poduzeća u globalnom okruženju. Knjiga se sastoji od 14 poglavlja koja su napisala 24 autora iz 8 zemalja.

Također, u suradnji s Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA održat će se okrugli stol na temu: "Uloga društvenog poduzetništva u gospodarskom rastu i razvoju".

Cilj je okruglog stola predstaviti koncept društvenog poduzetništva i istaknuti mogućnosti koje ono pruža u stvaranju ekonomskog sustava koji pravedno koristi i dijeli resurse, koji prihvaća odgovornost, njeguje solidarnost i poštuje održivost ekosustava. Na okruglom će se stolu pričati i o etičnom financiranju i etičnom bankarstvu.

Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.

Cilj je ove konferencije okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Pritom će zaključci o inovativnim pristupima rješavanju suvremenih ekonomskih problema biti na korist i znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju. Poslužit će to i poslovnim subjektima jer se oni zasigurno u svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima u suvremenome poslovnom okruženju. Uz to, nadamo se da će se ova konferencija nastaviti odvijati u dvogodišnjim ciklusima, čime će se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablirati kao prestižno središte suvremene ekonomske misli.

Više o konferenciji možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici.