LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Primorsko-goranska županija

Jedna županija želi primjenu mjera samo na one kafiće u kojima se pojavi koronavirus

Zbog povoljne i stabilne epidemiološke situacije Primorsko-goranska županija traži prilagodbu mjere koja se tiče rada kafića i noćnih klubova kao i bolju komunikaciju oko situacije u različitim dijelovima Hrvatske sa susjednim državama.

Zbog povoljne i stabilne epidemiološke situacije Primorsko-goranska županija traži prilagodbu mjere koja se tiče rada kafića i noćnih klubova kao i bolju komunikaciju oko situacije u različitim dijelovima Hrvatske sa susjednim državama.

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije uputio je u petak Nacionalnom stožeru civilne zaštite zahtjev da se odluka u vezi rada barova primjenjuje samo u županijama u kojima su u takvim ugostiteljskim objektima zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom, prenosi Hina.

Načelnik Stožera PGŽ-a navodi da su to zatražili zbog dobre i stabilne epidemiološke situacije u toj županiji, odnosno na Kvarneru i u Gorskom Kotaru, a osim tog zahtjeva, traže i da ih susjedne države izuzmu iz žutih, narančastih i crvenih lista.

Neki se klubovi protive mjerama Stožera civilne zaštite RH

Kako prenosi Fiuman.hr, riječki klub Indigo najavio da će jučer navečer otvoriti svoja vrata u 23 sata i raditi cijelu noć kao i prije, unatoč novim mjerama:
– Smatramo da je odluka diskriminatorna te u isto vrijeme i besmislena s obzirom na epidemiološko stanje u PGŽ i Istri koje je dobro, stabilno, nema zabilježenih slučajeva zaraze te se poštuju mjere i upute o prevenciji širenja zaraze.

U prilog nam idu i današnji javni poziv načelnika Kriznog stožera PGŽ Boras-Mandića koji je uputio Nacionalnom stožeru te apel Liste za Rijeku koja traži od stožera posebni tretman za Kvarner i Istru s obzirom na epidemiološko stanje u tim županijama.

Na kraju vas obavještavamo da ćemo se večeras oglušiti na apsurdnu zabranu Nacionalnog stožera te da će noćni klub Indigo raditi unatoč zabrani te stoga pozivamo sve predstavnike medija kako bi svojim prisustvom posvjedočili pridržavanju svih mogućih mjera zaštite i sprečavanja širenja zaraze kojih se pridržavamo od samog početka ove krize. Klub Indigo svoja vrata otvara od 23 sata, svi ste pozvani. – jučer je izjavio vlasnik kluba, prenosi Fiuman.hr
Međutim, jučer nešto malo iza 21 sat vlasnik kluba na Facebooku je objavio da su ipak primorani ostati zatvoreni:
– Cijenjeni gosti, primorani smo ipak ostati zatvorenih vrata...
Dali smo sve od sebe i pokušali se izboriti protiv suludih odluka koje su donesene. Htjeli smo da se svi pobudimo kao jedno no uz nas je stao samo jedan lokal, što bi nam donijelo samo više problema nego ičega drugoga. Još jednom se ispričavamo i vidimo se brzo! Vaš Indigo team. – stoji u objavi
FOTO: UNSPLASH