LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

HZJZ objavio preporuke za proizvodnju i snimanje audiovizualnih i glazbenih sadržaja

Snimanje audiovizualnih i glazbenih sadržaja od sada bi se trebalo provoditi prema preporukama HZJZ-a.

Snimanje audiovizualnih i glazbenih sadržaja od sada bi se trebalo provoditi prema preporukama HZJZ-a.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nedavno je objavio preporuke za proizvodnju i snimanje audiovizualnih i glazbenih sadržaja tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Uz dezinfekciju ruku i fizičku udaljenost preporuka je da se koriste zaštitne maske preko usta i nosa tijekom ulaska, boravka i izlaska iz prostora, osim u trenutku izvedbe. Tehničkom i ostalom osoblju preporučuje se nošenje maski i rukavica te im treba biti na raspolaganju dezinfekcijsko sredstvo kojim će redovito dezinficirati ruke.

Umjetnici, zaposlenici i osoblje svakodnevno bi trebali mjeriti temperaturu, a tijekom snimanja treba biti najmanji broj osoba, ali dovoljan za provođenje radnih aktivnosti. Tijekom snimanja s publikom u studiju ili na setu treba biti najmanji potreban broj osoba u publici, uz poštovanje preporučene fizičke udaljenosti od 1,5 metra. Na snimanja koja se odvijaju uz prisustvo publike odgovarajuće se primjenjuju Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Radi lakšeg vođenja evidencije osoba koje su na snimanju, odnosno radi lakšeg praćenja kontakata u slučaju pojave koronavirusa, prikupljat će se osnovni podaci o prisutnima: ime, prezime, datum rođenja i broj telefona. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY