LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

HZJZ objavio preporuke za koncerte i slična događanja – do 1000 ljudi na otvorenom

Objavljene su detaljne preporuke prema kojima bi se trebali odvijati kulturni programi, manifestacije, koncerti i drugi događaji.

Objavljene su detaljne preporuke prema kojima bi se trebali odvijati kulturni programi, manifestacije, koncerti i drugi događaji.

S obzirom na to da je zadnjih tjedana epidemiološka situacija uzrokovana koronavirusa prilično nepovoljna, a kako svejedno hrvatski umjetnici ne bi ostali zakinuti za svoje prihode, Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Kao prva preporuka svakako se može naglasiti to da je poželjno da se takva događanja odvijaju na otvorenom uz fizičku udaljenost od minimalno 1,5 metra između posjetitelja, odnosno minimalno 2 metra između izvođača pjevačkih dionica i glazbenika s puhačkim instrumentima. Razmak između publike i izvođača treba biti minimalno 4 metra.

Preporuka je i da mjesta budu sjedeća, a ne stojeća i da kakva god ona bila, budu prethodno označena i da omogućuju poštivanje potrebnog razmaka. Kako stoji u preporuci, u slučaju potrebe za stojećim mjestima preporuča se postavljanje stojećih stolova tako da posjetitelji budu udaljeni međusobno najmanje 1,5 metar. Stojeći stolovi moraju biti numerirani te raspored posjetitelja za stolovima nepromijenjen tijekom događanja. U slučaju potrebe za stojećim mjestima bez stojećih stolova preporuča se omogućiti najviše 100 stojećih mjesta u zatvorenim i na otvorenim prostorima.

Od plesa nažalost ništa jer plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen, a maksimalan broj posjetitelja u zatvorenim prostorima podrazumijeva 500 osoba, dok je ta brojka za otvorena mjesta 1000 osoba. Svi sudionici bit će evidentirani na način da će se uzeti njihovo ime, prezime i broj telefona, a ti bi se podaci trebali prikupiti internetskom rezervacijom i prodajom ulaznica.
– Preporučuje se omogućavanje i poticanje internetske prodaje ulaznica s kojima će posjetitelji direktno ulaziti u prostor. U slučaju potrebe za blagajnama i fizičkom prodajom ulaznica preporučuje se postavljanje zaštitne pregrade između blagajnika i posjetitelja te osiguravanje beskontaktnog plaćanja. Blagajnicima i osobama koje poništavaju ulaznice preporučuje se nošenje maski i rukavica.
Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY