LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni prijevoz u Hrvatskoj

HŽ nikad ne razočara: vlak zbog apsurdnog razloga čekao 42 minute na semaforu

Unatoč propustu, putnici neće moći ostvariti naknadu za kašnjenje.

Unatoč propustu, putnici neće moći ostvariti naknadu za kašnjenje.

Vlak koji vozi iz Splita za Osijek stigao je na vrijeme pred Sveti Ivan Žabno, stajao na ulaznom signalu, odnosno semaforu i čekao pune 42 minute. Signal se nikako nije pojavljivao pa vlak nije ni mogao krenuti, a sve zato što je prometnik na kolodvoru zaspao, doznaje RTL.

Prometnika su pokušali zvati mobitelom, ali nije vrijedilo. Nakon toga je šef kolodvora lupao po vratima dok se prometnik nije probudio i pustio vlak da prođe. Kako doznaje RTL, vlak je na ulaznom signalu stajao od 7:40 do 8:22. Vlak bi, doduše, ionako neko vrijeme stajao na postaji Sveti Ivan Žabno pa kašnjenje ipak nije bilo 42 minute, nego manje.

– Dana 17. srpnja 2022. od 7:54 do 8:20 na pruzi L214 Gradec-Sveti Ivan Žabno na ulaznom signalu kolodvora Sveti Ivan Žabno vlak 1783 stajao je 26 minuta. Uzrok stajanja vlaka je osobni propust prometnika vlakova kolodvora Sveti Ivan Žabno. Zbog navedenog protiv radnika provest će se postupak sukladno Pravilniku o radu i Kolektivnom ugovoru HŽ Infrastrukture d.o.o. Radnik će biti pisano upozoren na propust uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Također, radnik se upućuje Komisiji za štete zbog prouzročenog zakašnjenja vlaka – priopćili su za RTL iz HŽ Putničkog prijevoza.

No, putnici zbog propusta ipak nemaju pravo na naknadu za kašnjenje.

FOTO: STUDENTSKI.HR