LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Serija lijeka

Hrvatske ljekarne više neće prodavati ovaj lijek protiv bolova

Druge alternative s istom djelatnom tvari, farmaceutskim oblikom i jačinom dostupne su na hrvatskom tržištu, pa ukidanje ove serije neće imati posljedica na opskrbu tržišta.

Druge alternative s istom djelatnom tvari, farmaceutskim oblikom i jačinom dostupne su na hrvatskom tržištu, pa ukidanje ove serije neće imati posljedica na opskrbu tržišta.

Hrvatska agencija za lijekove izvijestila je u ponedjeljak o povlačenju poznatog analgetika s tržišta u svim ljekarnama. Prema priopćenju, tvrtka Mibe Pharmaceuticals d. o. o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Ibuprofen Mibe 400 mg filmom obložene tablete (ibuprofen), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), provodi povlačenje serija 211103 i 211104 navedenog lijeka iz administrativnih razloga, prenosi Poslovni dnevnik.

Ovo povlačenje serija lijeka odvija se u skladu s odredbama članka 113. stavka 2. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14. i 100/18.), prema kojima serija lijeka može ostati u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, osim ako prije toga ne istekne rok valjanosti.

U Hrvatskoj predstavljena tvrtka za povoljno slanje pošiljaka


 


VEZANO: NEDOPUŠTENI SASTOJAK Beroš traži ograničavanje konzumacije ovog energetskog pića



Uspjeh polaznika Centra izvrsnosti SDŽ: Dominik Drutter o sedmogodišnjem iskustvu s matematikom


Povlačenje ovih serija lijeka ne utječe na kvalitetu, sigurnost i učinkovitost lijeka, pa pacijenti mogu nastaviti s primjenom do isteka navedenog roka valjanosti označenog na pakiranju. Druge alternative s istom djelatnom tvari, farmaceutskim oblikom i jačinom dostupne su na hrvatskom tržištu, pa ukidanje ove serije neće imati posljedica na opskrbu tržišta.

Pacijenti trebaju konzultirati svog liječnika ili ljekarnika ako imaju bilo kakvih pitanja o trenutačnoj terapiji. Zdravstveni radnici imaju obvezu prijavljivanja svake nuspojave ili neispravnosti lijeka HALMED-u, a pacijenti koji primijete nuspojavu trebaju je izravno prijaviti HALMED-u, uz preporuku da se za svaku primijećenu nuspojavu konzultiraju s liječnikom ili ljekarnikom, kako bi dobili savjet o daljnjem tijeku terapije.

IZVOR: POSLOVNI.HR
FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA