LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Eurosender

U Hrvatskoj predstavljena tvrtka za povoljno slanje pošiljaka

Eurosender, jedan od vodećih europskih rezervacijskih sustava za usluge dostave, stigao je na hrvatsko tržište, a nudit će 70 % niže dostavne tarife u europske zemlje od drugih velikih dostavnih kompanija.

Eurosender, jedan od vodećih europskih rezervacijskih sustava za usluge dostave, stigao je na hrvatsko tržište, a nudit će 70 % niže dostavne tarife u europske zemlje od drugih velikih dostavnih kompanija.

Tvrtka Eurosender, jedan od vodećih europskih rezervacijskih sustava za dostavne usluge različitih vrsta pošiljaka, održala je konferenciju za novinare i predstavila svoje usluge na hrvatskom tržištu. Nakon lansiranja u svibnju 2014. godine, ova je tvrtka ostvarila partnerstva s vodećim europskim dostavnim tvrtkama kako bi ostvarila cijene dostave koje su čak 70 % niže od standardnih dostavnih tarifa. Osnivači tvrtke Eurosender na konferenciji za medije ispričali su priču o tome kako su počeli kao startupi i u samo dvije godine ostvarili nevjerojatan poslovni uspjeh diljem Europske unije. 

Nezadovoljni ograničenom i skupom ponudom dostavnih tvrtki u zemljama Europske unije, osnivači tvrtke Eurosender Tim Potočnik i Jan Štefe su s web developerom Žigom Janežom odlučili pokrenuti startup s ciljem da industriju dostave učine pristupačnijom i orijentiranom prema kupcima. Danas su Tim Potočnik i Rok Jarc, Country Manager za Hrvatsku, opisali Eurosender kao online rezervacijski sustav koji ubrzano raste i koji je specijaliziran za dostavu različitih vrsta pošiljaka diljem Europske unije, i to prtljage, paketa, manjih pošiljaka, sportske opreme i drugih pošiljaka.

– Ideja za kreiranjem sustava Eurosender došla je iz našeg nezadovoljstva zbog kompleksnosti i visokih troškova dostave između europskih gradova. Zato smo odlučili stvoriti platformu koja objedinjuje potražnju za dostavnim uslugama. To znači da smo ujedinili uvjete dostave koji se primjenjuju, bez obzira na to koja dostavna tvrtka obavlja uslugu. Ako se pojave problemi s prijevozom, djelujemo u ime kupca. Naš je fokus na upravljanju vremenom. Usluga je ekonomična zahvaljujući jednostavnom procesu naručivanja, što znači da Eurosender nije samo mrežna stranica za usporedbu cijena, nego svakom kupcu dodjeljuje dostavnu kompaniju ovisno o njegovim potrebama i omjeru cijena. Dokazali smo da je naša usluga troškovno učinkovita i sretni smo što imamo priliku predstaviti je i hrvatskom tržištu. – rekao je Tim Potočnik.

Proces dostave koje nudi Eurosender vrlo je jednostavan za krajnjeg korisnika: narudžba se ostvaruje na mrežnoj stranici, uz odabir 3 parametara (zemlje preuzimanja, odredišne zemlja i težine pošiljke). Sustav automatski generira završnu cijenu koja se ne povećava tijekom procesa narudžbe. Sve pošiljke u vrijednosti do 200 eura osigurane su od mogućeg gubitka i oštećenja, a pomoću broja pošiljke mogu se u svakom trenutku pratiti.

– Usluge Eurosendera odnedavno su dostupne u Hrvatskoj. Rezultati su odlični jer se hrvatske male i srednje tvrtke sve više okreću poslovanju s drugim zemljama Europske unije. Iako smo tek počeli s lokalnim marketinškim aktivnostima, imamo već nekoliko stotina registriranih hrvatskih tvrtki koje svakodnevno koriste naše dostavne usluge. Njihove su najpopularnije dostavne rute prema Njemačkoj, Irskoj i Belgiji. – rekao je Rok Jarc.

FOTO: IVOR ŠITUM