LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suvremeni trendovi

FOTO: S emitiranjem krenuo radio koji se gleda – predstavljat će i studentske radove

– U opremanje radijskog studija uloženo je 170 000 kuna što možda nije veliki iznos, ali puno je veća vrijednost ono na što se to nadograđuje, a to je stručan i obrazovan kadar koji ovdje radi. – kaže Radimir Čačić.

– U opremanje radijskog studija uloženo je 170 000 kuna što možda nije veliki iznos, ali puno je veća vrijednost ono na što se to nadograđuje, a to je stručan i obrazovan kadar koji ovdje radi. – kaže Radimir Čačić.

Nedavno je s radom počeo Novi val radio koji se gleda u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu na kojemu će se emitirati razni sadržaj, a u koji će, između ostalog, biti uvršteni i radovi studenata Fakulteta organizacije i informatike. Kako se navodi u priopćenju Varaždinske županije, ide se u korak sa suvremenim trendovima te se spaja vizualni i audioizričaj tako da slušatelji, odnosno gledatelji mogu vidjeti što se događa u radijskom studiju. 

Radio će također poslužiti kao kabinet učenicama koji se školuju za zanimanja medijski tehničar te polaznicima Centra izvrsnosti za hrvatski jezik koji će imati priliku pod vodstvom profesionalnih novinara i voditelja te medijskih specijalista na stvarnom primjeru učiti kako se kreiraju medijski sadržaji u skladu s pravilima struke. 

Polaznici Centara izvrsnosti sada su na radiju

Ovim se potezom, prema riječima župana Radimira Čačića, predstavlja ulaganje u znanje, obrazovanje i kreativnost koji su 21. stoljeću ključni resurs:
– U Županiji na tome radimo, a ozbiljan dio te priče je Elektrostrojarska škola. Ovo je radio koji se gleda i on prati trendove na medijskoj sceni gdje se pojedini mediji spajaju te je dio edukativnog procesa i kvalitetnog informiranja javnosti. U opremanje radijskog studija uloženo je 170 000 kuna što možda nije veliki iznos, ali puno je veća vrijednost ono na što se to nadograđuje, a to je stručan i obrazovan kadar koji ovdje radi. Oni su temelj i bez njih se ovo ne bi moglo napraviti.
Ovaj značajni potez komentirao je i ravnatelj Igor Kos koji je pojasnio da u školi djeluju tri centra izvrsnosti i da je pokretanje radija samo kockica u mozaiku dosad odrađenih aktivnosti škole i Županije. Mišljenje je iznijela i Valentina Šinjori, voditeljica Centra izvrsnosti, čiji će učenici koristiti studio i tehniku, a prema njoj je temeljni cilj stvoriti pozitivno okruženje u kojem oni mogu iskoristiti svoje sposobnosti. Posebno ju, kaže, veseli to što su nekadašnji polaznici Centara danas kolege u radijskom studiju.

Programska shema

Urednica radija i voditeljica Andrea Žigić Dolenec objasnila je da će jutarnji dio programa biti posvećen gostima i prenositi se na televiziji, zabavni program odvija se popodne, a u večernjim satima glazbu puštaju DJ-i.
– Predviđeno je i emitiranje specijaliziranih emisija iz kulture i sporta. Koristit ćemo radove učenika te studenata s FOI-ja. Očekivanja su velika, a mi smo ih spremni ispuniti. – rekla je Žigić Dolenec.
FOTO: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA