LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljedice elementarne nepogode

FOTO: Filozofski fakultet u Zagrebu nakon potresa

U jučerašnjim potresima oštećena je i zgrada Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kako sada izgleda, možete vidjeti u fotogaleriji.

U jučerašnjim potresima oštećena je i zgrada Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kako sada izgleda, možete vidjeti u fotogaleriji.

Jučerašnji su potresi prouzročili znatnu imovinsku štetu građanima grada Zagreba. Najviše je pogođen centar grada, oštećeni su mnogi privatni domovi, ali i javne građevine od velikog značaja, kao što su Klinika za dječje bolesti Zagreb, Petrova bolnica, zgrada Muzeja za umjetnost i obrt, zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda, studentski domovi te mnoge druge.

Vezano:

Oštećena je i zgrada Filozofskog fakulteta u Zagrebu te zgrada Knjižnice. potres je prouzročio pad rasvjetnih tijela u zgradi Fakulteta, značajna oštećenja na zidovima te urušavanje dijela stropova i polica u prostorima Knjižnice.

Mogućnost daljnjeg korištenja zgrada još nije potvrđena – čeka se procjena stručnjaka. Studentski zbor Filozofskog fakulteta prioritizira organiziranje online nastave te poziva studente na brigu o zdravlju i na ostanak kod kuće.

Stanje zgrade možete vidjeti u fotogaleriji.
FOTO: FACEBOOK / FILOZOFSKI FAKULTET