LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bojan Gazibara u intervjuu za Studentski.hr

Enter Zagreb – pravo je vrijeme za radio namijenjen mladima

ENTER možete slušati svaki dan na frekvencijama 99.0 i 97.0 Mhz, a osim odlične glazbe, očekuju vas i simpatični i nasmijani voditelji. Jedan od njih je i Bojan Gazibara!

ENTER možete slušati svaki dan na frekvencijama 99.0 i 97.0 Mhz, a osim odlične glazbe, očekuju vas i simpatični i nasmijani voditelji. Jedan od njih je i Bojan Gazibara!

Odnedavno se na hrvatskoj glazbenoj sceni pojavila novina za kojom je vapio velik broj mladih, ali i starijih obožavatelja moderne glazbe. Naime, s radom je krenuo ENTER Zagreb, a ako već niste imali priliku poslušati (sram vas bilo), radi se o CHR formatu (CHR u slobodnom prijevodu označava radio koji pušta trenutne hit singlove, suvremenu glazbu, glazbu s vrha trenutnih glazbenih ljestvica). ENTER možete slušati svaki dan na frekvencijama 99.0 i 97.0 Mhz, a osim odlične glazbe, očekuju vas i simpatični i nasmijani voditelji. Jedan od njih je i Bojan Gazibara, voditelj jutarnjeg programa i student zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. U ovom kratkom intervjuu otkrio nam je još detalja o ENTER-u, ali i kako uspijeva uskladiti poslovne i fakultetske obaveze.

Tko stoji iza Enter radija i kada je osnovan?

Ekipa koja već hrpu godina radi na radiju stoji iza Entera. Projekt je pripreman više od pola godine da bi danas zvučao ovako. Službeno smo krenuli 12. ožujka u 05:50! Taj moment ću stvarno pamtiti, trema i ponos da kreće naš radio i da smo prvi dan on air. Na otvaranju smo nazdravili rakijama, inače bi se tresli do podne.

Kako ste došli na ideju osnivanja CHR radija?

Bilo je i vrijeme da se pokrene radio koji će biti namijenjen mladima i koji će biti drugačiji. Ljudima je već dosta programa koji zvuče isto. Potpuna smo promjena u formatu kao CHR, potpuna promjena ljudima koji rade, ali i pristupu. Nismo opterećeni političkim stvarima i vijestima, nego okrenuti zabavi i glazbi. 

Kako publika reagira na Enter radio (glazbu i voditelje)?

Evo, vani smo nešto više od 10 dana i čuo sam puno pozitivnih reakcija, što od svojih poznanika i prijatelja, što od slušatelja preko društvenih mreža. Kako sam i rekao, ljudi su prepoznali da smo drugačiji i da sviramo glazbu koju vole (kako bi rekla moja kolegica Aleksandra: - 80-e smo ostavili u 80-ima). Slušatelji vole radio koji je pozitivan, ne tretira ih kao da ne znaju apsolutno ništa, a opet brine kao da smo svi najveći frendovi.

Bojan Gazibara, voditelj ENTER Zagreba
 
Bojan Gazibara, voditelj ENTER Zagreba
 
 

Ti si kao student PMF-a u radio-voditeljskim vodama još od srednje škole, što te dovelo na radio?

Ma, joj, sad kada to gledam, stvarno je bilo davno. Negdje treći razred srednje. Prvo je krenulo kao šala u školi, idemo snimati emisiju i zabavljati se, a, eto, danas posao koji najviše volim.

Kako uspjevaš uskladiti radne i fakultetske obaveze?

Pitajte u referadi na faksu, tete koje rade tamo već me znaju po broju indeksa. Ima dosta toga što trebam pohvatati od obveza, ali nigdje mi se ne žuri. Na poslu je super, sviđa mi se život kakav imam. Fakultet mi nije strukovno vezan za posao pa je bitno da se završi. Jednog dana.

Na ENTER radiju vodiš jutarnju emisiju, odakle te ti ideje i motivacija za nove i originalne teme svako jutro?

Najvažnije je imati oko sebe ljude koji vole svoj posao, s kojima dobro surađuješ i koji uvijek imaju što za reći. Teško je svako jutro biti i veseo, i domišljat, i šaljiv, ali zato imaš kolege. Uživam svako jutro dok radim s kolegicom Aleksandrom Milinković u eteru, producenticom Mašom Meklav i ostalim ljudima u redakciji. Atmosfera je uvijek takva da jedva čekamo prenijeti našu energiju u eter.

FOTO: ENTER ZAGREB