LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijedan projekt

e-Građani napokon u mobilnoj aplikaciji?

Platforma koja je olakšala dolazak do važnih potvrda i dokumenata, seli se u aplikaciju. No, troškovi tog pohvata poprilično su veliki. 

Platforma koja je olakšala dolazak do važnih potvrda i dokumenata, seli se u aplikaciju. No, troškovi tog pohvata poprilično su veliki. 

S dolaskom platforme e-Građani, smanjeni su redovi u policijskim postajama, referadama, poreznoj upravi i slično. No, ova platforma bi uskoro trebala postati još jednostavnija za korištenje – seli se u mobilnu aplikaciju, piše Hina.

Tvrtka koja bi trebala razviti mobilnu aplikaciju, prvu fazu mobilnog rješenja prema procjeni će naplatiti 2,2 milijuna eura bez PDV-a. Za sad se govori o prvoj fazi jer ona donosi pristup za 20-ak inicijalnih usluga, dok će se druge s vremenom ubacivati.
 


VEZANO: Unaprijedite svoje digitalne vještine: objavljen raspored tečajeva i radionica Srca




Platforma e-Građani u početku je zamišljena za korištenje na računalima, ali s obzirom na to da gotovo 70 posto građana Hrvatske koristi mobitel za pristup web stranicama, prepoznata je potreba za „selidbom“ u mobilnu aplikaciju.

Korištenje mobilnih aplikacija ima i drugih prednosti poput brzine i lake dostupnosti jer su mobiteli postali važan dio ljudskog života, stoga je ovaj korak bio pitanje vremena.
FOTO: SCREENSHOT VIA CANVA, ILUSTRACIJA