LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Divjak misli da studente čeka nastava na daljinu; 10 tisuća učenika moglo bi u izolaciju

Profesorica Blaženka Divjak smatra da studente ne čeka povratak na fakultete, a da za učenike treba donijeti plan za najgori scenarij.

Profesorica Blaženka Divjak smatra da studente ne čeka povratak na fakultete, a da za učenike treba donijeti plan za najgori scenarij.

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak gostovala je u studiju N1 televizije gdje je komentirala trenutnu situaciju s organizacijom nastave od jeseni. 

Divjak kaže kako trenutno ministarstvo ne koristi akcijski plan za nastavu donesen 3. srpnja te ističe kako bi plan trebao biti napravljen za cijelu godinu, a ne samo početak školske i akademske godine. 

Spomenula je da u rujnu stiže 100 000 tableta za učenike i 27 tisuća računala za nastavnike:
– Moramo imati spremne različite scenarije, osigurati opremu i edukaciju, a uvijek se treba pripremati za najgori scenarij. – poručila je Divjak za N1
Što se tiče pomicanja datuma početka nove godine, prokomentirala je izjavu premijera Plenkovića koji je rekao da djeca sigurno kreću u školu 7. rujna:
– Tjedan dana prije uvođenja online nastave rekao je da su to bedastoće i da će djeca sigurno biti u školama. To vam je nekad pitanje trenutka, ali ima dovoljno vremena i ključno je da treba razumjeti da ne planiramo početak, nego cijelu školsku godinu, i da uzimamo u obzir najgori scenarij. – istaknula je Divjak.
Smatra da ćemo imati 10-ak tisuća učenika u samoizolaciji, te da je važno razrijediti razrednu nastavu. Profesorica Divjak tvrdi da će studenti sigurno imati nastavu na daljinu, a za organizaciju nastave u školama kaže da je potrebno za više razrede organizirati tako da jedan tjedan budu u školi, a drugi tjedan kod kuće.
FOTO: FACEBOOK / BLAŽENKA DIVJAK