LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slobodno vrijeme

Bijeg u prirodu: 5 ideja za izlete u kontinentalnoj Hrvatskoj

Donosimo vam 5 prirodnih oaza u kontinentalnoj Hrvatskoj koje biste svakako trebali posjetiti.

Donosimo vam 5 prirodnih oaza u kontinentalnoj Hrvatskoj koje biste svakako trebali posjetiti.

Da biste se odmorili i uživali u ljetu, ne morate nužno na Jadran. Svoje vikende i slobodne dane možete provesti na rijeci, u planinarenju, istražujući stare dvorce i utvrde ili uz piknik na livadi. Pripremili smo vam 5 ideja za besplatne izlete u prirodu na lokacijama koje su blizu svim kontinentalcima; sve što će vam trebati jest jedno slobodno poslijepodne. 

Izletište Vranjevina

Izletište Vranjevina smjestilo se u blizini Daruvara, na zapadnom dijelu Papuka. Idealno je odredište za sve koji vole šetnje šumskim stazama, a nakon samo sat vremena šetnje od Daruvara stići ćete do vidikovca s kojeg se pruža divan pogled na šumu, polja i vinograde.  

Garić grad

U blizini Podgarića, na obroncima Moslavačke gore, nalazi se srednjovjekovna utvrda Garić grad, izgrađena u davnom 13. stoljeću. Danas se na njegovom mjestu nalaze ostaci tornjeva od utvrde i idealno je mjesto za šetnje i odlične Instagram fotke. 

Odransko polje

Za sve one koji se žele uputiti u krajolik drugačiji od onog koji pružaju brda, vrhovi i utvrde preporučujemo Odransko polje. Smješteno uz rijeku Odru, Odransko polje dom je raznim biljnim i životinjskim vrstama, a njegove zelene livade savršeno su mjesto za piknik.
 
Mrežnica

Poželite li pobjeći od gradske vrućine, uputite se prema rijeci Mrežnici u blizini Karlovca. Bez obzira na to želite li se prošetati, napraviti piknik, fotografirati prirodu ili plivati, Mrežnica je idealna destinacija. Na rijeci se nalaze i dodatni sadržaji poput terena za odbojku i badminton, pa će i ljubitelji rekreacije doći na svoje. 

Omanovac

Za ljubitelje šetnje i laganog planinarenja na istoimenom brdu iznad Pakraca smjestio se planinarski dom Omanovac. Nakon šetnje, na vrhu nešto višem od 650 metara, dočekat će vas mjesto za odmor i jedinstven pogled na vinograde, polja, rijeku i grad. Za one koji nisu ljubitelji rekreacije do Omanovca je napravljena cesta, pa je moguće doći autom, parkirati se i organizirati roštilj za cijelo društvo u prirodi. 

FOTO: PIXABAY