LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Studentski đir

Studentski đir - Studentski.hr
iribic@inet.hr

Studentski đir Split je studentski ogranak udruge Fokus koji omogućuje studentima da se razvijaju intelektualno,društveno, duhovno i fizički. Naglasak ove godine je na koji se prenošenju životnih vrijednosti među studentima. Na koji način?
To se postiže organiziranjem tjednih druženja za studente na kojima se obrađuju životne teme o kojima se nema često prilike pričati, o sreći, pomaganju, razvijanju karaktera, planovima za budućnost...
Sljedeća aktivnost SĐ su brojni seminari na kojima gostuju studenti i predavači iz cijelog svijeta, npr. iz Amerike, Njemačke, Poljske i mnoge druge zemlje.
Još jedna zanimljiva, ali i korisna, aktivnost su humanitarne akcije. Članovi SĐ se često okupe sa željom da pomognu onima koji su u većini godine zaboravljeni. Česti su posjeti staračkom domu „Lovret“ ili centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“. To je važna aktivnost zbog toga što se na taj način razvijaju ljudske strane svakoga od nas, u tim trenutcima shvatimo da smo zapravo tu da bi jedni drugima pomagali, a ne bili međusobno jedni protiv drugih.
Postoje mogućnosti i za one nemirnijeg duha koji vole promijeniti mjesto boravka, pa pripremamo izlete i studentske konferencije po Lijepoj našoj, a povremeno i izvan nje. Npr. u protekloj studentskoj godini smo posjetili Mosor, Brač, Zadar, Sarajevo.
Također se povremeno organiziraju i zanimljive radionice, poput Engleske pričaonice, tečaja gitare, radionice nakita za djevojke, pomoći pri učenju matematike za srodne fakultete.
I na kraju se ističe jedna osobna aktivnost, a to su individualni razgovori zahvaljujući kojima se studenti bolje upoznaju i razvijaju dublja prijateljstva, ne ostajući na taj način samo površne kolege.
U Studentskom điru cijenimo iskrenost, aktiviranost, prijateljstva, kreativnost i mnoge druge kvalitete. Ako želite biti dio toga, ili želite steći koju od navedenih kvaliteta, pridružite se SĐ timu i neka Vaše putovanje započne!! Sve o studentskom điru saznajte na Facebook stranici Fokus: Studentski đir.