LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Briga za zdravlje

Uz ova 3 savjeta zadržite motivaciju za vježbanje i tijekom ispitnih rokova

Jedan je od najboljih načina za održanje motivacije pronaći inspiraciju koja vas potiče na vježbanje i uravnotežen način života.

Jedan je od najboljih načina za održanje motivacije pronaći inspiraciju koja vas potiče na vježbanje i uravnotežen način života.

Koliko god htjeli zadržati te uravnotežene navike tijekom cijele godine, istina je da vam predavanja, kolokviji, studentski poslovi, povremeni neplanirani tulumi oduzimaju podosta vremena te vam donose stres zbog kojega često izgubite volju. Mi vam otkrivamo kako se boriti protiv toga.

Pronađite Fit Inspiraciju

Jedan je od najboljih načina za održanje motivacije pronaći inspiraciju koja vas potiče na vježbanje i uravnotežen način života. To je vrlo jednostavno preko društvenih mreža – zapratite nekoliko profila koji nude uravnotežene recepte, savjete o vježbama za početnike i donose vam motivacijske slike koje će i vas potaknuti da se zaista pokrenete. No, treba biti oprezan i izbjegavati dijete te nerealne slike modela i rezultate koje je isključivo uravnoteženim režimom nemoguće postići. Danas postoje i mnogobrojni blogovi koji pišu baš o uravnoteženoj prehrani i vježbanju te mnogi YouTube kanali koji će vam u istom pomoći. Postoji i opcija pretplate na mjesečne magazine koji se baziraju na fitness. Također, možete jednostavno sami izraditi kolaž koji će vas motivirati – zalijepite ga na zid gdje ga možete vidjeti svaki dan i prisjetiti se zašto biste se trebali aktivirati. 

Neka vam vježbanje bude prioritet

Kada predavanja postanu naporna i stres studentskog života zavlada, lako je pogurati vježbanje dolje s liste prioriteta. No, kao što je pranje zuba važno za vaše zdravlje, tako je važno i vježbanje. Pronađite termin u kojem ćete moći vježbati i strogo ga se držite. Naprimjer, uvrstite u svoj raspored utorkom i četvrtkom tečaj joge ili pilatesa. Grupne vježbe i bavljenje sportskim aktivnostima u timovima natjerat će vas da postignete bolju formu.

Pronađite prave razloge

Svi znate da uravnotežena prehrana i vježbanje donose mnogo prednosti, ali kada ste suočeni sa stresom i brojnim obavezama, stignete pojesti samo nešto s nogu, spavanje vam je bespotrebno trošenje vremena jer ima toliko toga još za naučiti, lako zaboravite na sve te prednosti. Stoga, nije loše zapisati što sve dobro može proizaći iz pridržavanja uravnoteženog režima. Naprimjer, čak i kada vam se ne da otići do teretane, sjetite se onog osjećaja nakon što završite te onog ushita i sreće jer ste ipak uspjeli. Zapišite taj osjećaj, stavite sve pozitivne stvari na papir i često im se vraćajte.
FOTO: UNSPLASH