Studentski bolonjez: jednostavan recept koji možete napraviti u kuhinji studentskog doma
Ako vam je dosta menze ili želite počastiti cimera/icu večerom, onda je ovaj recept savršen izbor.
Ako vam je dosta menze ili želite počastiti cimera/icu večerom, onda je ovaj recept savršen izbor.
Tjestenina bolonjez – brzo i jednostavno jelo, koje možete spremiti u studentskoj kuhinji bez puno muke, prema TikTok receptu Marije Mazalin. Ovo jelo neće opteretiti vaš studentski budžet, a iznenadit ćete cimera/icu.
@marijamazalin Najjednostavniji bolonjez 😍 Easy spaghetti bolognese recipe❣️ SASTOJCI • 1 veliki luk ili 2 mala luka • 300g mljevenog mesa (može i do 400g) • 400g sjeckane rajčice • sol, papar, češnjak, (dimljena) slatka paprika • 200g špageti RECEPT 1. Narežite luk na sitno, na tavu dodajte dosta ulja i kad je vruće ubacite luk. Smanjite na laganu vatru i dinstajte 10-15min tj, dok skroz ne omekša 2. Dodajte mljeveno meso, razradite ga u komadiće i pecite 10ak min uz povremeno miješanje 3. Stavite kuhati tjesteninu u kipuću, posoljenu vodu 4. Začinite meso: sol, papar, češnjak i slatka paprika (ja volim dimljenu) 5. Dodajte sjeckanu rajčicu 6. Konzervu sjeckane rajcice do pola napunite vodom u kojoj se kuha tjestenina, malo promućkajte da pokupi preostalu rajčicu i prolijte u tavu 7. Promiješajte i pustite da se krčka na laganijoj vatri (3 od 9) dok se ne zgusne, uz povremeno miješanje 8. Tjesteninu ubacite u tavu, sve dobro promiješajte, a pri serviranju na tanjur gore izribajte parmezan i po želji dodajte vlasac za ukras #bolonjez #recept #bolognese #recipe #marlin #marijamazalin #spageti #jednostavnirecepti #tjestenina #brzirecepti #pasta #spaghetti #sauce #recipes #easyrecipe #quickrecipes #delicious #yummy #tasty #rucak #vecera #ideja #lunch #dinner #idea ♬ original sound - Marija Mazalin
Sastojci
• 300 g mljevenog mesa (može i do 400 g),
• 400 g sjeckane rajčice,
• sol, papar, češnjak, (dimljena) slatka paprika,
• 200 g špageta.
Priprema
1. Za početak, narežite luk nasitno, a zatim na tavu dodajte dosta ulja i kada je vruće, ubacite luk – kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta, dok ne omekša.
2. Dodajte mljeveno meso u tavu te ga kuhačom rasijecite na manje komadiće i pecite 10-ak minuta, uz povremeno miješanje.
3. Stavite kuhati tjesteninu u kipuću, posoljenu vodu.
4. U meso dodajte sol, papar, češnjak i slatku papriku, a zatim ubacite sjeckanu rajčicu.
6. Konzervu sjeckane rajčice dopola napunite vodom u kojoj se kuhala tjestenina, malo promućkajte da pokupi preostalu rajčicu i prolijte u tavu.
8. Tjesteninu ubacite u tavu, sve dobro promiješajte, a onda dodajte parmezan po želji.